Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Türkiye'nin ilk yerli inovatif finansman sistemi TEKNOFEST'te

Buluşların yarıştığı TEKNOFEST'te, yerli finansman modelinin gelişmesine öncülük eden Eminevim, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine inovatif sistemiyle destek verdi.

'Teknoloji üreticileri planlı eskitme yaparak tüketime zorluyor'

İşletim sistemi Microsoft Windows 10'un son güncellemesi bilgisayarların donanım performansını gözle görülür şekilde etkileyince 'planlı eskitme' tartışmaları yeniden başladı. Planlı eskitme hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kutluk Özgüven, 'Teknoloji şirketleri ve küresel piyasaya hkim ülkeler planlı eskitme yaparak tüketime zorluyor' ifadelerini kullandı.

TÜRKPATENT'in buluşları TEKNOFEST'te görücüye çıktı

TÜRKPATENT'in düzenlediği Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı niteliğindeki İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF'19) bu yıl TEKNOFEST kapsamında Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi.

İlkler TEKNOFEST'te sergileniyor

Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ, TEKNOFEST İstanbul kapsamında festival alanında bulunan jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet'in altına monte edilmiş şekilde sergileniyor.

AFAD, TEKNOFEST'te gençlerin heyecanına ortak oluyor

Milli teknoloji üretilmesi ve geliştirilmesine dikkat çekmeyi hedefleyen TEKNOFEST'te AFAD da gençlerin heyecanına ortak oluyor. Festivalde açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 'Bizim için de çok umut ve ilham verici bir ortam. Uçaklara gösterilere kadar tam bir festival, hakikaten bir bilim şenliği havasında geçiyor' diye konuştu.

TEKNOFEST'te TGRT Haber'in muhabiri olmak ister misiniz?

Geri sayım başladı! TGRT Haber'in de paydaşı olduğu Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali yaklaşıyor. Tüm dünyanın objektiflerini çevireceği TEKNOFEST'te TGRT Haber'in aradığı muhabir sen olabilirsin.

Dijital oyun tutkunları Japonya'da buluştu

Dijital oyun tutkunları, Japonya'da gerçekleştirilen Tokyo Game Show fuarına akın etti.

3onedata, iki yönetilebilir anahtar modelini piyasaya süreceğini duyurdu

Profesyonel endüstriyel iletişim ekipmanları ve çözüm sağlayıcısı 3onedata, endüstriyel seviyede iki yönetilebilir anahtarı piyasaya süreceğini duyurdu.

ODTÜ Teknokent Kuluçka Merkezi meyvelerini veriyor

ODTÜ Teknokent ATOM kuluçka merkezinde oyun geliştirme üzerine faaliyetler sürdüren Woordy Games firması yeni bir oyun geliştirdi.

Yeni nesil 'Elektrikli Devrim' görücüye çıktı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ), 30 öğrencinin bir araya gelmesiyle yapılan elektrikli araca, Türkiye'nin ilk yerli otomobili olan 'Devrim'in adı verildi.

Teknosa'dan kesintisiz 'Okula Dönüş' kampanyaları

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, yeni öğretim yılında öğrencilerin ihtiyaç duyacağı teknoloji ürünleri için 200'ü aşkın mağazasında ve Teknosa.com'da kesintisiz özel kampanyalar düzenliyor. Notebook ve yazıcılardan akıllı telefon ve aksesuarlara kadar farklı kategorilerde indirimlerin olduğu kampanyada, indirimli fiyatlara ek olarak, taksit ve krediyle ödeme seçenekleri de sunuluyor.

Apple iPhone 11 serisini tanıttı

Apple, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max modellerini tanıttı.

Cem Bağcı: 'Dijital diplomasi, geleneksel diplomasiden daha güçlü hale geliyor'

Türk stratejist ve yazar Cem Bağcı, son yıllarda giderek önem kazanan dijital diplomasinin, geleneksel diplomasi methodlarından çok daha güçlü bir hale geldiğini söyledi. Ayrıca Türk dış politikasının dijital diplomasi faaliyetlerinde başarılı bir performans sergilediğine dikkat çekti.

Robotlar 2030 yılına kadar Rusların yarısını işsiz bırakabilir

Rus uzmanlar yakın zamanda ülkede birçok alanda boy göstermeye başlayan robotlar ile ilgili araştırmalarında kamuoyunu tedirgin eden sonuçlar açıkladı. Açıklamaya göre, 2030 yılına kadar Rusya'da kendi alanında uzmanlaşmış 20 milyon 100 bin kişi, otel ve restoran çalışanlarının yüzde 73'ü işsiz kalacak.

Sosyal medyayı en iyi kullanan markalar açıklandı!

Markaların sosyal medya performansını istatiksel verilere göre değerlendiren sosyal medya marka endeksi SocialBrands Eylül ayı sonuçlarını açıkladı. Dijital rekabette kimlerin önde olduğunu her ay yayınladığı sosyal medya performans sıralaması ile duyuran SocialBrands verilerine göre Eylül ayının lider markası Netflix oldu!

Okul ve ev ihtiyaçları için fırsatlar Teknosa'da

Okul ve ev ihtiyaçları için notebooktan akıllı telefona tabletten televizyon ve ev aletlerine onlarca teknoloji ürününde avantaj sunan kampanyalar Teknosa'da başladı.

Türkiye'de destek bulamadığı yazılımı Almanlara sattı

Adana'da kendi ürettiği yazılım üzerinden, telefonunu çalan hırsızı 'Sayın hırsız telefonu bırak' şeklinde mesajlar atarak yakalatan Yazılım Mühendisi Berkan Arıkan, yazılıma Türkiye'de destek bulamayınca Almanya'da bir firmaya sattı. Yazılımı satın alan firma ise Alman hükümetinden destek alıp yazılımı geliştirerek dünyaya pazarlamaya başladı.

Casper VIA S yenilikleriyle ezber bozuyor

Casper, yeni akıllı telefonu VIA S'i tüketicilerle buluşturdu. VIA S'in sahip olduğu yüksek depolama alanı ve doğadan ilham alan üç farklı rengi akıllı telefon meraklılarının dikkatini çekecek nitelikte. Bu yeni modeliyle 13 MP ön kamera, geniş ekran, uzun süre kullanım imkanı sunan yüksek batarya kapasitesi ve güçlü performans özelliklerinin yanı sıra etkileyici tasarımıyla da kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Doç. Dr. Taner Çevik; 'Yapay zeknın sınırları belirlenmeli'

Avrupa Birliği Komisyonu yüz tanımlama teknolojilerini kısıtlama kararı almayı tartışıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği (İNG) Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taner Çevik, yüz tanıma teknolojilerinin yanı sıra yapay zek teknolojilerinin sınırlarının da belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Toplam 61 haber.