Eğitim

Eğitim Haberleri

Türk kültürü, iş birliği protokolüyle dünyaya tanıtılacak

Türk Halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalar yapan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Girne Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Doğuş Üniversitesi yeni akademik yıla "merhaba" dedi

Doğuş Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılışını büyük bir heyecanla gerçekleştirdi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ebru Ural, '22 yıldır seçkin akademik kadromuzla kaliteli eğitim vermeye ve donanımlı öğrenciler yetiştirmeye öncelik veriyoruz' dedi.

'Beykent, geçmişten gelen birikimiyle geleceğe yürüyüşünü sürdürecek'

Beykent Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılına düzenlemiş olduğu tören ile merhaba dedi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Ferman, 'Beykent, geçmişten gelen birikimiyle geleceğe yürüyüşünü sürdürecektir' dedi.

2019-2020 Okullar Ne Zaman Açılacak KapanacakAra Tatil Kaç Gün Olacak !

2019-2020 Okullar Ne Zaman Açılacak Kapanacak... Milyonlarca öğrenci 2019-2020 eğitim öğretim döneminde okullar ne zaman açılacak, 2020 ara tatil ne zaman başlayacak ve kaç gün olacak, okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlayacak gibi soruların cevaplarını arıyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

Yücel: 'Farklı inanç ve dinlere yönelik nefret dili ayıklanmalıdır'

BAU Global Başkanı Enver Yücel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de katıldığı BM toplantısında yaptığı konuşmayla takdir topladı. Yücel, Ders kitaplarında, farklı inanç ve dinlere yönelik nefret dili ayıklanmalıdır dedi.

Ankara Kalkınma Ajansından Proje Hazırlama Eğitimleri

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi (PCM) verilecek. 3 Ekim'de başlayacak eğitimler 16 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek. Eğitimler için Ajansın internet sayfasından kayıt yapılması gerekiyor.

YDS sonuçları açıklandı!

Yabancı Dil Sınavı (YDS) sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, YDS sonuçlarını ÖSYM'nin internet adresinden öğrenebilirsiniz ifadeleri kullanıldı.

'2'nci Uluslararası Süleymaniye Sempozyumu' başladı

İbn Haldun Üniversitesi'nin düzenlediği '2'nci Uluslararası Süleymaniye Sempozyumu' Süleymaniye Külliyesi'nde başladı.

Okulda başarıyı getiren ders çalışma alışkanlıkları

Okulda öğrenilenlerin pekiştirilmesi, öğrenme sürecinin evde de devam etmesi için önem taşıyor. Uzman Klinik Psikolog Büşra Aparan Akın, başarıyı etkileyen faktörleri ve ailelere düşen görevleri anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Osmaniye'de

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Osmaniye'de 'Tohumdan fidana, fidandan ağaca' projesi kapsamında öğrencilerle birlikte tohum ekti.

'Mutsuz çalışanlar kariyer atölyelerine yöneliyor'

İş dünyasına teknolojiyle büyüyen Y ve Z kuşaklarının dahil olması ile iş değiştirmeler arttığı gözleniyor. Sola Unitas Academy kurucularından Umut Kısa, teknoloji sayesinde bilgiye daha hızlı erişebilmek, kariyeri daha rahat değiştirebilmenin yolunu açtığını belirterek, Mutsuz çalışanlar kariyer atölyelerine yöneliyor. Bu noktada kariyer yönetimi ile ilgili atölye çalışmaları, seminerler, kurslar ve eğitimler yoğun ilgi görüyor dedi.

Türkiye'den Kanada'ya giden öğrenci sayısı yüzde 28 arttı

Türkiye, Kanada'ya eğitim için giden öğrenci sayısı 2019 yılında yüzde 28'lik bir artışla 5 bine yaklaştı.

İstanbul Kültür Üniversitesi 22. Akademik Yıl açılışını gerçekleştirdi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), 2019-2020 Akademik Yıl açılışını gerçekleştirdi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Bahar Akıngüç, 'Üniversite olarak 22 yıldır eğitimci kimliğimizden ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz' dedi.

86 yaşında ikinci üniversiteden mezun oldu

Balıkesir'de yaşayan Ömer Ünal, 86 yaşında ikinci üniversiteden mezun oldu. Mezuniyetini sevincini ailesi ve torunu ile paylaşan Ömer Ünal'a diploması alkışlar eşliğinde verildi.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi yeni akademik yıla merhaba dedi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2019-2020 akademik yıl açılışını gerçekleştirdi.

2019-2020 VGM Başbakanlık Bursu Sonuçları Sorgula VGM Burs Sonuçları Açıklandı Mı !

2019-2020 VGM Başbakanlık Burs Sonuçları için başvuran öğrenciler büyük bir merak içerisinde 2019 VGM burs sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını merak ediyorlar ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler...

Uğur Okulları Van Kampüsü açıldı

Uğur Okulları Van Kampüsü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Okula gitmek isteyen kız öğrenciye polisler sahip çıktı

Gaziantep'te maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen H.D isimli kız öğrenci, polislerin girişimleri ile çok istediği okula kavuştu.

Toplam 265 haber.