Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da kurbanlıklar pazara indi

Elazığ'da kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar pazardaki yerini alarak görücüye çıktı.

İki kadın arkadaş sırt sırta verdi ipek böcekçiliğine başladı, 45 günde 34 bin lira kazanacaklar

Elazığ'da 2 ev kadını aile ekonomisine katkı sağlamak için omuz omuza verip ipek böceği yetiştirmeye başladı. 45 gün süren yetiştirme süreci sonucunda ise ev ekonomisine 34 bin lira girecek.

Moleron, Doğu ve Güneydoğu Anadolu iş ortaklarıyla bir araya geldi

Türkiye'de 47 lüks mobilya firmasının bir araya gelerek kurduğu e-ticaret platformu Moleron, Elazığ ev sahipliğinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan iş ortaklarıyla bir araya geldi.

İş dünyasının sorunları Ekonomi Şurasına taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Ekonomi Şurasında iş dünyasının sorunları ve beklentilerini açıkladı.

Başkan Arslan: 'Bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır'

TRB1 illerinin önemli potansiyeller kaynakları arasında yer alan turizm, ihracat ve tarımın geliştirilmesini hedefleyen program kapsamında başarılı olan projelere 500 bin ile 2 milyon lira arasında faizsiz kredi verileceğini belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 'Krediler 6 ay geri ödemesiz olup, toplamda 30 ay vade ile geri ödenebilecektir. Toplamda 20 milyon desteğin sağlanacağı program ile bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır' dedi.

Elazığ'da toplu taşıma ve ekmek fiyatlarında artış

Elazığ Şoförler Odası ve Fırıncılar Odasının aldığı karar doğrultusunda toplu taşıma ücretleri yüzde 50, ekmekte yüzde 33 artış gerçekleştirildi. Yeni tarifeye göre, 200 gramlık ekmek 3 liradan 4 liraya, 4 liralık şehir içi ulaşım bedeli de 6 liraya çıktı.

2 yıl aradan sonra işleri açıldı, hac malzemesi satan esnafın yoğunluğu başladı

Elazığ'da pandeminin bitmesinin ardından kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları hac malzemeleri satan esnafın yolunu tuttu. 2 yıl aradan sonra işleri açılan esnaf, gece geç saatlere kadar mesai yapıyor.

Elazığ'da yılın ilk arpa hasadı gerçekleştirildi

Elazığ'da 1 milyon dekar alanda ekim yapılan hububatta hasat başladı. Çiftçiler gün boyu tarlada mesai harcarken verimin geçen seneye göre daha iyi olduğu bildirildi.

Elazığ'da kurbanlıklar görücüye çıktı: Fiyatlar 2 bin 500 liradan başlıyor

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken, Elazığ'da hayvan satış alanlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Yetiştiriciler, yaklaşık 30 kilogram gelen küçükbaş kurbanlıklara 2 bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında değer biçiyor.

Tasarruf etmek için GES kurdu, günlük 360 kilowatt elektrik boşa gidiyor

Elazığ'da tasarruf etmek için 6 ay önce tarlasına güneş enerji santrali (GES) kuran Nahit Erbak, santralin olduğu yerin kapalı alanda kalmasından dolayı günlük 360 kilowatt elektriği kullanamıyor.

Elazığ'da çiftçilere 385 adet süt sağım makinesi dağıtıldı

Elazığ'da Murat Nehri Havzası Ohi Projesi çerçevesinde 385 adet süt sağım makinası dağıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en büyük maden rezervi bulunmuştu, vatandaşlar ihale sonucunu bekliyor

Yaklaşık bir yıldır Elazığ'da çalışmalarını sürdüren Maden Tetkik ve Arama (MTA) tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında, cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunmuştu. Maden rezervinin çıkarılması için yapılan ihalenin iptal edilmesinin ardından bölge halkı, sürecin tamamlanmasını bekliyor.

Davul klarnet eşliğinde çilek hasadı başladı

Elazığ'da yaz meyvelerinin olmazsa olmazı meşhur Gezin çileğinde hasat, davul ve klarnet eşliğinde başladı.

Dünyanın çömleği Elazığ'dan

Elazığ'da hobi olarak arkadaşlarıyla birlikte çömlek fabrikası kuran Metin Başbay, şimdi 33 ülkeye ihracat yapıyor.

Sosyal medya reklamlarını doğru kullananlar satışlarını arttırıyor

Özellikle pandemi döneminde etkin olarak vatandaşların karşısına çıkan sosyal medya reklamlarının, doğru yöntemlerle kullanıldığında satışları arttırdığı kaydedildi.

Elazığ'da tarımsal üretime değer katacak Elagro A.Ş.'nin yatırım süreci başlıyor

Tarımına yüksek katma değer sağlamak ve Elazığ'ın sosyo-ekonomik kalkınması için Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde kurulan Elagro A.Ş. yatırım sürecini başlatıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen tesisin Elazığ 1.OSB'de kurulacağı kaydedildi.

Elazığ'da 257 yatırımcıya 3.5 milyon lira destek

Elazığ'da makine ekipman alımları çerçevesinde asil listede yer alan 441 yatırımcıdan 257 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, '7 milyon TL sözleşme bedeli üzerinden 3.5 milyon TL hibe ödemesi alındı' dedi.

Elazığ'da 45 derece altında salatalık hasadı

Elazığ'da merkeze bağlı Yurtbaşı köyünde 16 dönüm alan üzerinde kurulan serada salatalık hasadı başlarken, işçiler 45 derece sıcağın altında çalışmanın zorluğunu yaşıyor.

Elazığ'ın ihracatı artmaya devam ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye raporuna göre, Elazığ'ın ihracatı artmaya devam ediyor.

Toplam 250 haber.