Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tarihi Kapalı Çarşıda Ramazan hazırlığı başladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşı'sında esnaf, hazırlıklara başladı.

Elazığ'da 'Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı' hizmete girdi

Elazığ'da 'Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı' projesi, Hilalkent Sosyal Hizmet Binası'nda hizmete girdi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir'

Elazığ'ın özellikle son yıllarda marka yatırımlarla dikkat çektiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir' dedi.

Rusya - Ukrayna savaşı dünya modasını da etkiliyor

Ünlü moda tasarımcısı Mehmet Sait Dalmış, Rusya-Ukrayna savaşının moda dünyasını da olumsuz etkilediğini belirterek savaşın izlerinin derinden hissedildiğini söyledi.

Kamu taahhüt sektörünün sorunları Türkiye gündemine taşındı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın hafta içerisinde TOBB ve Elazığ Valiliğine sunduğu kamu taahhüt sektörü sorunları ve çözüm önerileri raporu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye takdim edildi. Başkan Hisarcıklığlu sosyal medya paylaşımı ile konuyu kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye’nin en büyük maden rezervinin bulunduğu ilçede vatandaşlar heyecanlı

Türkiye’nin en büyük maden rezervinin bulunduğu ilçede vatandaşlar heyecanlı

Elazığ TSO Başkanı Arslan, “Şehrin Her Bir Potansiyelini Yine Bu Şehrin İnsanının İstifadesine Sunulması Öncelikli Hedefimizdir”

Elazığ’ın her bir potansiyelinin yine Elazığ insanının istifadesine sunulmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, “İlimiz ve halkımız menfaatine olan her girişimde odamızın en ön safta yer aldığının bilinmesini istiyorum” dedi.

3 Bin 500 Üreticiye 27 Milyon TL Hibe Desteği

Elazığ’da 2021 yılında 3 bin 500 üreticiye yaklaşık 27 milyon TL hibe desteği verildi.

Elazığ’a 9 Yılda 730 Milyon Lira Yatırım Kazandırıldı

2013 yılından bu zamana kadar toplam 462 adet projeye yaklaşık 337 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, “Bunun karşılığında yaklaşık 730 milyon lira ilimize yatırım kazandırmış olduk” dedi.

Elazığ, Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek İhracat Rekorunu Kırdı

Elazığ, 2021 yılında 335 milyon 893 bin dolar seviyesinde ihracat ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rekorunu kırdı.

Elazığ’da Agropark İnovasyon ve Eğitim Merkezi Projesi Protokolü İmzalandı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) tarafından hazırlanan Elazığ Agropark İnovasyon ve Eğitim Merkezi Projesi Protokolü imzalandı.

Elazığ’da Teşvikler 1 Yıl Uzatıldı

Elazığ’ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler, 1 yıl süreyle uzatıldı.

Bakkal Sahibi İndirim Yaptı, Astığı Yazılarla Dikkat Çekti

Döviz kurundaki düşüş sonrası vatandaşların indirim beklentilerine ilk olumlu yanıt Elazığ’ın Yazıkonak beldesinde bulunan küçük bir bakkaldan geldi. Bakkal ürünlerde büyük indireme giderken, vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdi.

Elazığ ve Diyarbakır TSO Arasında Kardeş Oda Protokolü İmzalandı

Elazığ ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odaları arasında ‘Kardeş Oda’ protokolü imzalandı.

Vatandaş Doysun Diye 3 Çeşit Yemeği 10 Liradan Satmaya Başladılar

Elazığ’da Çözüm Kültür Derneği tarafından işletilen kafede, son dönemlerde artan fiyatlar karşısında vatandaşlar uygun fiyata yemek yesin diye 3 çeşit yemek 10 liradan satılıyor.

Yılbaşı Öncesi Yurt Dışına 15 Bin Adet Hindi Gönderdi

Elazığ’da hindi ve tavuk yetiştiriciliği yapan Mehmet Doğruel, çoğunluğu Orta Doğu'da olmak üzere birçok ülkeye yaklaşık 15 bin adet hindi gönderdi. Doğruel, yılbaşının yaklaşması ile birlikte talep patlaması yaşandığını belirterek hindi siparişi almayı durdurdu.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: “İş Dünyasının Yeniden Normalleşmeye Başladığını Görüyoruz”

Kur korumalı Türk Lirası adımı ile firmaların maliyetlerini yapıp fiyatlandırma yapabilmeye başladıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, “İş dünyasının yeniden normalleşmeye başladığını görüyoruz” dedi.

2 Yılda 2 Milyon Maske Üreterek 400 Bin Lira Ciro Yapan Öğrenci ve Öğretmenlerin Hedefi 1 Milyon TL

Elazığ bir lisede öğrenci ve öğretmenler, korona virüs sürecinde salgınla mücadeleye destek vermek için kamu kurumlarının kullanımına yönelik 2 yılda 2 milyon cerrahi maske üretti. 400 bin lira ciro elden eden ve hedefleri 1 milyon liraya ulaşmak olan öğrenciler, aynı zamanda kendi ekonomilerine de katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ’ın İhracatta Dünyaya Açılan Kapısı: Saka Holding

Elazığlı iş adamı Ramazan Saka, “Dünyada Türkiye'den, Türkiye’de Elazığ’dan başka yere yatırım yapmam" diyerek kente 150 milyon euroluk dev yatırımla tekstil entegre tesisi kurdu. Pamuğun hammadde olarak girip elbise olarak çıktığı fabrikada 3 bin 500 kişi istihdam edilirken, tesis kendi elektrik ve suyu dahil tüm ihtiyaçlarını karşılaması ile Türkiye’de sayılı işletmeler arasında yer alıyor.

Toplam 250 haber.