Ekonomi

Ekonomi Haberleri

16 Şehri Birbirine B ağlayan Kömürhan Köprüsü Sürücülere Kolaylık Sağlıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü, açıldığı 2 Ocak'tan bu yana sürücülere güvenli yol imkanı sunarak mesafe ve konfor kolaylığı sağlıyor.

Elazığ'da 'En tatlı' Hasat Dönemi Başladı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ’da, bağbozumu dönemi başladı.

Fiyatlardaki Düşüş, Balıkçıların Yüzünü Güldürdü

Av yasağının 1 Eylül itibari ile sona ermesinin ardından balıklar, tezgahlardaki yerini aldı. Elazığ Kapalıçarşı’da hamsinin kilosu 25 TL'den, mezgit 40 TL'den ve istavrit 20 TL'den satışa sunuluyor.

Elazığ’da 21 Bin Ton Balık Üretimi

Elazığ’da 162 adet işletmede geçtiğimiz sene 35 bin ton kapasite ile 21 bin ton üretim gerçekleştirildi.

Akçakiraz Belediyesinden 30 Milyon Liralık Dev Yatırım

Elazığ’ın AK Parti'li Akçakiraz Belde Belediyesi tarafından 30 milyon lira harcanarak yapılan Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP), Güneş Enerjisi Santrali Projesi (GES) ve Akçakiraz Belediyesi Millet Kıraathanesi ile Kültür Kütüphanesi binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Elazığ’da Ucuz Halı Kuyruğu

Elazığ’da bir iş yeri, halılarda indirime gittiğini duyurdu. İndirimi duyan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren iş yerinin bulunduğu sokağa giderek uzun kuyruklar oluşturdu.

Şeker Pancarı Alım ve İşletme Kampanyası Açılış Töreni Yapıldı

Elazığ'da şeker pancarı alım ve işleme kampanyası açılış töreni düzenlendi.

Marketlerdeki Fahiş Fiyata Kızdı, Tarlasını Vatandaşlara Açtı

Elazığ’da bir çiftçi marketlerdeki fahiş fiyatlara sinirlenmesinin ardından tarlasına ektiği sebze ve meyvelerin fiyatını 3 liradan sabitledi. Alana gelen vatandaşlar, tarlaya girip ürünleri dalından koparıp ucuza almanın keyfini çıkardı.

Ceviz Rekoltesindeki Düşüş Orcik Fiyatlarını Yükseltti

Elazığ’ın yöresel lezzetlerinden olan orcik, bu sene ceviz rekoltesinin düşük olmasından dolayı cep yakıyor. Elazığ’ın tarihini yansıtan en önemli alışveriş merkezlerinden Kapalı Çarşı, şehre gelen yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor. Yöresel lezzetlerin tezgahları süslediği kapalı çarşıda, kenti ziyaret eden misafirlerin vazgeçilmez tercihlerinin başında orcik geliyor. Ancak bu sene Elazığ’da ceviz rekoltesinin düşük olmasından dolayı orcik fiyatları cep yakıyor.

Elazığ’da Kira Fiyatları El Yakıyor

Elazığ’da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası fırsatçıların fahiş oranda arttırdığı kiralık ev fiyatları, kentte 1 yıl içinde binlerce konutun yapılmasına rağmen hala düşmedi. Elazığ'da bazı mahallelerde kiralık ev fiyatları 4 bin lirayı aşarken, yüksek fiyatlar kiracıları kara kara düşündürmeye başladı.

Devletten Destek Aldı, Bin Dönüm Arazi Üzerine Ektiği Bademlerin Hasadına Başladı

Elazığ’ın Ağın ilçesinde bin dönüm arazi üzerinde badem hasadı başladı. Hasat dönemin 45 kişiye ekmek kapısı olurken bademlerin kuraklık nedeni ile geçtiğimiz yıllara nazaran daha küçük olduğu ifade edildi.

Kurutmalık Domateslerle Ay Yıldızlı Türkiye Haritası Oluşturuldu

Elazığ’da 20 bin dekar alanda yetiştirilen yaklaşık 80 bin tonluk kurutmalık domates nedeniyle tarla günü düzenlendi. Tarla günü etkinliği kapsamında güneşe bırakılan kuru domateslerle ay yıldızlı Türkiye haritası oluşturuldu.

Açlık Sınırı 2 Bin 909 Lira Oldu

Memur-Sen tarafından her ay yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.909,9 TL, yoksulluk sınırı ise 8.263,1 TL olarak belirlendi.

Av Sezonu Açıldı, Balıklar Tezgahlardaki Yerini Aldı

Av sezonunun 1 Eylülde başlaması ile birlikte yarımada konumunda olan Elazığ’da balıklar tarihi Kapalı Çarşı'da tezgahlardaki yerini aldı.

Elazığ'daki Kırtasiyecilerde 'Yüz Yüze Eğitim' Yoğunluğu

Korona virüs nedeni ile yaklaşık 2 yıldır ara verilen yüz yüze eğitim 6 Eylülde yeniden start alıyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da kırtasiye esnafında yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeni ile yoğunluk yaşandı.

İkinci El ve Spotçular Öğrencileri Bekliyor

Yaklaşık 44 bin üniversite öğrencisinin eğitim göreceği Elazığ’da ikinci el ve spot eşya satan esnaflar, iş yerlerine malzemeleri doldurarak öğrencileri beklemeye başladı.

Elazığ’da Üretilen 21 Bin Ton Alabalık 25 Avrupa Ülkesine İhraç Ediliyor

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 160 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1’inci sırada yer alan Elazığ’ın somon ve alabalıkları başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.

Bu Mezarlar 'Kolaylığı' İle Dikkat Çekiyor

Uzun ömürlü, kolay kuruluma sahip dayanıklı kompozit hazır mezarlar 90 yıl ömrüyle dikkat çekiyor.

Gurbetçiler Akın Etti, Elazığ'da Kapalı Çarşı Esnafının Yüzü Güldü

Yurt dışından memleketleri Elazığ’a gelen ve dönüş hazıklarına başlayan gurbetçiler, alışveriş için tarihi Kapalı Çarşı'ya akın edince esnafın da yüzü güldü.

Toplam 250 haber.