Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bölgede Yetişmez Denileni Üretti

Elazığ'da ‘Mehmetçik' lakabıyla tanınan 66 yaşındaki Mehmet Hanifi Türkay, kentte yetişmez denilen fıstığı üreterek bir ilke imza attı. 32 dönüm arazi üzerine 2 bin ağaçla fıstık üretimi gerçekleştiren Mehmet amca, ABD başta olmak üzere yurt dışındaki birçok ülkeye ihraç etmek üzere fıstığın hasadına başladı.

Devlet Desteği İle Kendi İşinin Patronu Oldu

Elazığ’da 11 yıl önce devlet desteği alarak ev yemekleri yapmaya başlayan kadın girişimci, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine kına, düğün, sünnet, konser, doğum günü ve açılış organizasyonları üzerine bir işletme açtı. Aile ekonomisine büyük katkı sağlayan girişimci, şimdilerde ise 20 kişiye istihdam sağlıyor.

Dünya Sofralarına Lezzet Katacak Kurutmalık Domatesin Hasadı Başladı

Elazığ’da 2021 sezonunun ilk sanayilik tipi domatesinin hasadı yapıldı

Elazığ’dan 18 kente 12 Milyon Yavru Sazan Balığı Gönderildi

Elazığ’da Keban Baraj Gölü’ne 400 bin sazan yavrusu bırakıldı. Ayrıca balıklandırma programı kapsamında baraj ve göllere bırakılmak üzere 18 kente 12 milyon yavru sazan balığı gönderildi.

Çeyrek Altın Ne Kadar, Bugün Gram Altın Kaç TL? Güncel Altın Fiyatları 15 Ağustos 2021

Altının gram fiyatında 20 liralık bir düşüş yaşanmasına neden olan ons altındaki düşüş toparlanma sürecine geçti.

Baskil İle Battalgazi Arası Feribot Yolculuğu Yoğun İlgi Görüyor

Malatya’nın Battalgazi ilçesi ile Elazığ’ın Baskil ilçesini birbirine bağlayan, Karakaya Baraj Gölü üzerinde feribot seferleriyle yapılan yolculuk, denizlerdeki vapur yolculuğunu aratmıyor. İki ilçe arasındaki yolculuğu 100 kilometreden 30 kilometreye düşüren feribot yolculuğu mesafenin kısalması yönüyle de vatandaşlardan yoğun talep ediliyor.

Elazığ’da Hibe ve Kredi Destekli Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM), istihdama yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ İhracatı 2021’de Artarak Devam Ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre 2020 yılı için Elazığ ihracat rakamları temmuz ayı 6 milyon 662 bin dolar iken, 2021 yılı Temmuz ayında 27 milyon 685 bin dolar olarak gerçekleşti.

26 Yıl Önce Hobi Olarak Diktiği Fıstık Ağaçları Gelir Kaynağı Oldu

Elazığ’da ‘Mehmetçik’ lakabıyla tanınan 66 yaşındaki Mehmet Hanifi Türkay, yetişmez denilen fıstığı kentte üreterek bir ilke imza attı. Mehmet amcanın ürettiği fıstıklar, ABD başta olmak üzere yurtdışındaki bir çok ülkeye ihraç ediliyor.

FKA’nın 4,15 Milyon Euro’luk AB Projesinde Start Verildi

Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) yaralanıcısı olduğu 4,15 Milyon Euro’luk Avrupa Birliği (AB) projesinde start verildi.

Araç Mezarlığında 60 Milyonluk Servet Çürüyor

Elazığ’da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet yediemin otoparkında sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye yüz tutuyor.

FKA, 4 Projeyi Başarılı Buldu

Fırat Kalkınma Ajansı 2021 yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı değerlendirme sonuçlarına göre Malatya, Bingöl ve Elazığ'da Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında 4 proje başarılı bulundu.

Elazığ’da 654 Üreticiye 3.5 Milyon TL’lik Hibe Desteği

2021 yılı Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Altyapısını Geliştirme projeleri kapsamında Elazığ’da kabul edilen 10 projenin imza töreni gerçekleştirildi. Projeler dahilinde 654 üreticiye 3.5 milyon TL’lik hibe desteği verileceği kaydedildi.

Kurbanlık Satışları Devam Ediyor

Elazığ'da hayvan pazarına sabahın ilk ışıklarıyla gelen hayvan üreticileri öğle saatlerine kadar getirdikleri kurbanlıkları satmaya çalışıyor.

Tatlıcıların Bayram Yoğunluğu

Elazığ’da Kurban Bayramı öncesi tatlı imalathanelerinde yoğunluk arttı.

Elazığ’da İhracat, Geçen Seneye Göre Yüzde 168,57 Oranında Arttı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde 61 milyon 543 bin dolar ihracat yapıldığını belirterek, "2021 yılının ilk 6 aylık döneminde 165 milyon 285 bin dolar ihracat yapıldığını görüyoruz. Artış oranı yıllık bazda geçen seneye kıyasla yüzde 168,57’dir. Yıl sonu itibarı ile son 10 yıllık rekorun kırılması muhtemeldir" dedi.

Tescilli 'Keban Biberi' İşini Büyüttü, Verimi Arttırıp İhracata Başladı

Elazığ’da meyve ve sebze yetiştiriciliğinin yanı sıra bölgede endemik olarak yetişen, tescilli ‘Keban biberi’ işine giren 30 yaşındaki Kadir Celayir, verimi yüzde 60’lara kadar çıkararak ürünlerini yurt dışına göndermeye başladı.

Elazığ’da 11 Bin 870 Dekar Tarım Alanı Su İle Buluşacak

Elazığ’da yapımı biten Sarıcan Göletinin, sulama şebekesi çalışmalarının tamamlanması ile 11 bin 870 dekar tarım arazisi su ile buluşacak.

Elazığ’ın Üzüm Köyünde Erkenci Üzüm Hasadı

Türkiye’nin üzüm konusunda sayılı illeri arısında yer alan ve coğrafi işaretli ürünleri bulunan Elazığ’da, yaşanan kuraklığa rağmen son yıllarda denenen İlkeren ve Prima cinsi erkenci üzüm hasadına başlandı.

Toplam 250 haber.