Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da 197 KÖYDES Projesi Hayata Geçirilecek

Elazığ’da 33’ü merkez olmak üzere 197 KÖYDES Projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Erkaya Yırık, "2021 yılı iş sezonu itibariyle bu yıl deprem sonrasında devletimiz önemli miktardaki rakamları Elazığ’ımız için yatırım yapılmak üzere vermiş durumda. KÖYDES olarak 45 buçuk milyon liralık bir ödeneği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı marifetiyle ilimizde KÖYDES projeleri hazırlanmak üzere gönderildi" dedi.

TOKİ’nin 136 Arsası Yarın Satışa Çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Elazığ'da 119'u konut, 8'eri ticaret ve konut alanı, birde içinde tarla bulunan toplamda 136 arsayı satışa sundu. Satışın yarın açık artırma yöntemi ile online gerçekleştirileceği bildirildi.

Rönesans Holding’den açıklama: “Hastanelerin Satışı, Devri Söz Konusu Değil”

Rönesans Holding'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi hastanelerin satışı ya da devrinin söz konusu olmamakla birlikte Rönesans Sağlık Yatırım (RSY) Grubu'nun, ilgili şehir hastanelerinin yatırımcısı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde ana muhatabı olmaya devam ettiği bildirildi.

TOKİ 136 Arsayı Satışa Çıkardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Elazığ’da 119’u konut, 8’eri ticaret ve konut alanı, birde içinde tarla bulunan toplamda 136 arsayı satışa sundu. Satışın 6 Temmuz’da açık artırma yöntemi ile online gerçekleştirileceği bildirildi.

Kuraklık Hasadı Başlayan Buğdayı da Vurdu

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini etkileyen kuraklık, Elazığ’da arpa gibi hasadı başlayan buğdayı da vurdu. Mevsim şartları ve kuraklıktan dolayı verim hem üründe hem de samanda yüzde 50 ile 70 arasında düşüşe neden oldu.

Elazığ İhracatta Büyümeyi Sürdürüyor

Elazığ ihracatta son 5 ayda 146 milyon 282 bin dolar ihracatla Doğu Anadolu ve TRB illeri içerisinde ilk sırada yer aldı.

Kız Kardeşim Projesine Start Verildi

Ülke genelinde ilk aşamada 10 ilde uygulamasına karar verilen 4'üncü il olarak Elazığ'da eğitimlerine başlanan "Kız Kardeşim" Projesi kapsamında bilgi veren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, kadınların ürettikleri ürünlerin sadece Türkiye pazarında değil, dünya pazarında da yer alacağını söyledi.

TOKİ Başkanı Bulut: “2021’in İlk 5 Ayında 59 Bin Konut Rakamına Ulaştık”

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, pandemiye rağmen başarılarla dolu bir yıl yaşadıklarını belirterek, “Yıllık ortalama 50 bin olan konut üretimini 2020 yılında 100 bine yükselttik.

İklim Değişikliklerinin Tarıma Etkisi

İklim değişikliğinin bitkisel üretime etkisini ortaya koymak, bu konuda farkındalık oluşturmak ve gerekli stratejileri oluşturmak amacıyla Malatya’da Doğu Anadolu Bölge Toplantısı yapıldı. Toplantıda, iklim değişikliği, gıda güvenliği ve tarım konularına temas edilip, iklim değişikliklerinin tarıma etkisini anlatıldı.

Topraksız Tarım Kadınlara İş Kapısı Oldu

Elazığ’da 30 dönümlük alanda kurulan topraksız serada yılın 10 ayında 900 ton salkım domates üretimi yapılması hem kadınları iş kapısı oldu, hem de Elazığ başta olmak üzere komşu illerin ihtiyacını karşılamaya başladı.

TARSİM Elazığ’da Ziyaretler Gerçekleştirdi

TARSİM heyeti Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan’da bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantıları’na katıldı.

Türkiye'nin Üretim Merkezi Elazığ'dan Dünyaya Türk Somonu

Türkiye'de Alabalık üretiminde ilk sırada yer alan Elazığ’ın Keban ilçesinde modern tesislerde üretilen Türk Somonları Avrupa ve Rusya'dan sonra Japonya, Amerika ile Kanada'ya da ihracat edilerek hem şehrin hem ülkenin ekonomisine katkı sağlıyor.

Elazığ'da Kaç Şirket Kuruldu?

TOBB 2021 Ocak-Nisan dönemi birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı.

TEİAŞ Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Mimar ve Mühendisler Grubu İle Bir Araya Geldi

Mimar ve Mühendisler Grubu Elazığ, pandemi sürecinden sonra ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Hibe Desteği Ödemelerinin Yarından İtibaren Başlıyor

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnafa 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemelerinin yarından itibaren başlayacağını duyurdu.

DAP’tan Elazığ Dahil 15 ile 84 Milyon Lira Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2021 yılı Yatırım Programı kapsamında bölgede toplam 211 projeyi 84 milyon lira ile destekleyecek.

Bakan Bilgin: “Salgın Sürecinde Vatandaşımıza 55 Milyar Destek Ve Ödeme Sağladık”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı salgın sürecinde işçi ve işletmelerin yanında olduğunu belirterek kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği ve normalleşme desteğine dair verileri açıkladı. Yapılan 55 milyarlık destek ve ödemeden toplam 9,5 milyon kişi istifade etti.

Tekstil Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi Toplantısı

Elazığ’da 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak Tekstil Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi için toplantı gerçekleştirildi.

Tarımda Eğitim Seferberliği

Tarım ve Orman Bakanlığı kadın çiftçi ve girişimcilere eğitim seferberliği başlattı. Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal alanda yaşayan ve kendi imkanlarıyla üretim yapan kadınlara yönelik eğitim seferberliği başlattı. Eğitim seferberliği kapsamında toplam 10 ilde düzenlenecek eğitimler ile yaklaşık bin kadın girişimciye ulaşılması hedefleniyor.

Toplam 250 haber.