Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

5'inci Sultanbeyli Kitap Fuarı başlıyor

Yayınevlerinin ve 100'den fazla yazarın katılacağı 5'inci Sultanbeyli Kitap Fuarı 28 Eylül'de kapılarını açıyor.

Terapi odası kitap oldu

Klinik Psikolog Mehtap Güngör, terapi odasında danışanlarıyla gerçekleştirdiği seansları Ukde ismiyle kitaplaştırdı.

Mümin Sekman ve Bahar Eriş çocuk yetiştirmenin sırlarını anlatacak

Yaşam Akademisi, anne-çocuktan, kişisel gelişime çeşitli dallarda uzman konuklarını Akbatı'da ağırlamaya Sonbahar-Kış döneminde de devam edeceğini duyurdu. Yaşam Akademisi, Ekim ayında 'Çocuklar Nasıl Başarır?' konulu söyleşi ile Doktor Bahar Eriş'i, 'Her Şey Seninle Başlar' başlıklı söyleşisinde ise Mümin Sekman'ı konuk edecek.

Girdap şiir kitabı raflardaki yerini aldı

Mülkiye Müfettişi Mustafa Akgül, görev yaptığı ilçelerde kaleme aldığı Girdap isimli şiir kitabı raflardaki yerini aldı.

71. Emmy Ödüllerine Chernobyl damgası

Bu yıl 71'incisi düzenlenen Emmy Ödülleri dün gerçekleştirilen törenle sahiplerini bulurken, 6 dalda aday gösterilen Chernobyl 3 ödülle geceye damga vurdu.

İHA muhabirinin yaptığı haber film konusu oldu

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yer alan Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç'ta İHA muhabirinin yaptığı haber sonucunda balıkçı Adem Yılmaz ve 'Yaren' adını alan leyleğin hikayesini anlatan 'Yaren' belgeselinin galası gerçekleştirildi.

Tel Aviv'de yazılan oyunu Kosovalı yönetmen Ankara'da sahneleyecek

Devlet Tiyatroları (DT), Kosovalı yönetmen Nafiz Sami Gürcüali'nin yönetmenliğini üstlendiği, parçalanmış bir Filistinli ailenin hikyesinin anlatıldığı 'Maskeliler' oyununu Ankara seyircisiyle buluşturacak.

KidZania Türk Dil Bayramı'nı kelime oyunlarıyla kutlayacak

Çocuklar Ülkesi KidZania, 87'nci Türk Dil Bayramı'nı kelime oyunlarıyla kutlayacağını duyurdu. 26-29 Eylül tarihleri arasında KidZania İstanbul'a gelen minik misafirler, Türkçe'nin zenginlikleri ile karşılaşacak.

Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği yaza FliyaFest ile veda etti

Kosova'da farklı etnik kimlikler tarafından fulya, flija, fli gibi isimlerle yapılan böreğin adından esinlenilerek gerçekleştirilen FliyaFest'in 5.'si, Belgrad Ormanı Kurt Kemeri Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Dünyada ses getiren dizi 'Wild District' ilk kez TV+'ta

Mobil televizyon uygulaması olan TV+, başrolünde 'Narcos' dizisiyle tanınan Juan Pablo Raba'nın yer aldığı Wild District'in ilk sezonunun tüm bölümlerini yayınladığını duyurdu.

Gaziantep Yiyecekleri Şenliği'nde 100 bin porsiyon kebap pişecek

İstanbul Gaziantepliler Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gaziantep Yiyecekleri Şenliği'nin 19'uncusu Ataşehir'de başlıyor.

Mardin'de 1500 yıllık mozaik, kaçak kazıda ortaya çıktı

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Göktaş Mahallesi kırsalında yapılan kaçak kazıda, 1500 yıllık mozaik bulundu. Jandarma tarafından ele geçirilen 1500 yıllık mozaik, Mardin Müze Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Büyükçekmece Belediyesi 3. Kitap Günleri başlıyor

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Kitap Günleri, 59 yayınevi, 110 yazar ve 3 sahafın katılımıyla Cumartesi günü kapılarını açıyor.

Toplam 241 haber.