Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Tarihi Harput Kalesi Turistlerin Gözde Mekanı Haline Geldi

Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'nin ismini aldığı Harput Kalesi, kentte gelen turistlerin gözde mekanı haline geldi.

Elazığ'ın Vazgeçilmez Tescilli Lezzeti 'Orcik' İçin Mesai Başladı

Elazığ'da Coğrafi İşaret Tescili alan, üzüm ve cevizle hazırlanan "orcik" yapımına başlandı.

Ankara’da “Elâzığ Yöresel Ürünler Fuarı” Açıldı

Ankara Elâzığ Federasyonu (ANELFED) tarafından “Elâzığ Yöresel Ürünler Fuarı” düzenlendi. Fuarda Ankara'da yaşayan Elazığlılar memleket hasreti giderirken Ankaralılar da Elazığ kültürü ve yöresel ürünlerini tanıma fırsatı buldu.

Elazığ’da Bulunan 115 Yıllık ‘Dua Çınarı’ Tescillendi

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan ve kıbleye dönük olması nedeni ile ‘Dua çınarı’ olarak anılan 115 yıllık ağaç, Şanlıurfa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillendi.

Elazığ'da 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' Etkinliği

Elazığ İl Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine vefa programı düzenlendi.

Elazığ’da 8 Milyon Yıllık Hayvan Fosilleri Sergileniyor

Elazığ’da 50 çeşit hayvanın anatomik yapısının ve Türkiye’de ilk olan zürafa iskeletinin bulunduğu müzede, 8 milyon yıl öncesine ait hayvan fosilleri de yer alıyor.

Elazığ’da 50 Çeşit Hayvanın Anatomik Yapısının Bulunduğu Müzede, Türkiye’de İlk Olan Zürafa İskeleti Yer Alıyor

Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından oluşturulan anatomi müzesinde 50 çeşit yabani ve evcil hayvanların anatomik yapıları sergilenirken, müzede sadece fakültede bulunan 5 buçuk metre uzunluğundaki zürafa iskeletinin de olması dikkatli üzerine çekiyor.

Pisa Kulesinden Daha Eğik Olan Tarihi Eğri Minare İlk Günkü İhtişamını Koruyor

Elazığ’da Kadir Gecesinde secde etmesiyle eğik kaldığına inanılan ve efsanelere konu olan 9 asırlık eğri minare ilk günkü ihtişamıyla zamana meydan okumaya devam ediyor. İtalya'da bulunan Pisa kulesinden daha eğik olan eğri minare ziyaretçi akınına uğruyor.

Urartular Dönemine Ait Tanrıverdi Kalesi İlk Günkü İhtişamını Koruyor

Elazığ’da Urartular tarafından yapılan, Roma döneminde de savunma ve gözlem amaçlı kullanılan Tanrıverdi Kalesi ilk günkü ihtişamını hala koruyor.

İş Yerinin Duvarlarını Yeşilçam Posterleriyle Doldurdu

Elazığ’da 32 yıldır çiğköfte satışı yapan İsmail Unsu, izlediği Yeşilçam filmlerinde rol alan sanatçıların unutulmaması için iş yerinin duvarlarını sinema sanatçılarının posterleri ile donattı.

Osmanlı Dönemine Ait Tarihi Kilise Bulundu

Elazığ’da kentsel dönüşüm için yapılan kazı çalışmalarında Osmanlı dönemine ait tarihi kilise bulundu.

Köylüler Atıl Durumdaki Okulu Onararak Müzeye Çevirdi

Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi'ne 17 kilometre uzaklıkta bulunan 80 haneli bir köyde, 25 yıldır atıl durumda olan köy okulu kürsü başı ve müzeden oluşan Kültür Evine dönüştürüldü.

Yüzlerce Yıllık Palu Köprüsü Tarihe Meydan Okuyor

Türkiye’nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, yüz yıllara meydan okuyarak ilk günkü ihtişamı ile ayakta durmaya devam ediyor. Bazalt taşıyla yapılan ve eskiden İstanbul’u Bağdat’a bağlayan köprü olarak da bilinen tarihi Palu Köprüsü, taş yapı mimarisiyle dikkat çekiyor.

Salçalı Köfte Festivali'nde Son Gün Yoğunluğu

Elazığ’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Salçalı Köfte Festivali, son gününde de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Salçalı Köfte Festivali'nde Ece Mumay Elazığlıları Coşturdu

Elazığ’ın meşhur salçalı köftesi adına düzenlenen festivalde sanatçı Ece Mumay, alanı hıncahınç dolduran Elazığlıları coşturdu.

Salçalı Köfte Festivali'nin 3'üncüsü Başladı

Elazığ’ın tanıtımına önemli katkıda bulunan ve bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Salçalı Köfte Festivali başladı. Alanı ziyaret eden vatandaşlar bir yandan kendilerine ikram edilen salçalı köftelerini yerken, diğer yandan düzenlenecek konserlerle unutulmaz günler yaşayacak.

Elazığ Hem Salçalı Köfteye Hem de Eğlenceye Doyacak

Elazığ'da geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Salçalı Köfte Festivali hazırlıkları tamamlandı. Festival öncesi Valilik Meydanında stantlar kurulurken Elazığlılar 3 gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle hem salçalı köfteye hem de konserlere doyacak.

1’inci Harput Kısa Film Festivali Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Elazığ Valiliği tarafından düzenlenen ve 4 gün boyunca sürecek olan 1’inci Harput Kısa Film Festivali vatandaşların yoğun katılımı ile başladı.

Ağın’da Bulunan 'Kup Çukurunun' Turizme Kazandırılması İsteniyor

Elazığ’ın Ağın ilçesinde vatandaşlar, Kup adı verilen 100 metre derinliğindeki 500 metre genişliğindeki obruğun antik tiyatro olabileceğini belirterek bölgenin incelenmesini talep etti.

Toplam 241 haber.