Sağlık

Sağlık Haberleri

Türk doktorlarının başarısını duyan Alman Çift Elazığ'da operasyon oldu

Uzun yıllar beri bir çok tedavi yöntemi ile fazla kilolarından kurtulamayan Alman çift, Türk doktorlarının Obezite ameliyatları konusunda başarılarını duyması üzerine Elazığ'a gelerek ameliyat oldu.

Kardiyoloji uzmanı, salgın sürecinde yan hastalıklara dikkat çekti

Tüm dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarına ek olarak Koronavirüs (Covid-19) sürecinde yan hastalıkların da arttığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Harman, 'Covid-19 döneminde kalple ilgili ciddi ritim bozuklukları, kalp kası tutulumu, kalp damar hastalıkları, pıhtılaşma, akciğer pıhtılaşması, kalp krizi biraz daha fazla görülebilmekte' dedi.

Pandemiye rağmen, evde sağlık hizmeti kesintiye uğramadı

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla sağlıkta yükün artmasına rağmen, evde sağlık hizmetleri kesintiye uğramadan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan 6 bin 700 hastanın kontrol ile tedavileri yapılmaya devam ediyor. Kentte 15'i doktorlu 20 ekip düzenli olarak hizmet vererek ülkenin sağlıktaki gücünü ve insana vefayı ortaya koyarken, hasta yakınları Doktor ayağımıza geliyor bundan daha güzel imkan olabilir mi diyerek teşekkürlerini iletiyor.

Sağlık Bakanı Koca, illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı

Uzmanlardan evde kalanlara uyarı, bunlara dikkat edin

Hem Psikolog hem de Uzman Diyetisyen Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde ailelerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusuna uyardı, dikkat edilmesi gerekenleri de tek tek anlattı.

Son 24 saatte korona virüsten 394 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 394 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 31 bin 891 yeni vaka sayısının olduğunu açıkladı.

Doç. Dr. Peker:"Tüp bebekte umudunuzu hep koruyun"

Bölge genelinde birçok hastaya hizmet verdiklerini belirten Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nuri Peker, kendilerinde umutsuzluk teriminin olmadığını, mutlaka tedavide bir umut olduğunu söyledi.

1,5 yılda 2 kez kanserden kurtuldu

Elazığ'da 2 çocuk annesi Emine Yentür, 1,5 yıl içerisinde geçirdiği başarılı ameliyatlarla rektum ve karaciğer kanserlerinden kurtuldu.

Sağlık Bakanı Koca haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasını yayımladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasını yayımladı.

Elazığ’da radyoloji teknisyeni koronaya yenik düştü

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Radyoloji Teknisyeni olarak görev yapan 3 çocuk babası Evren Demirbağ (49), korona virüse (Covid-19) yenik düşerek hayatını kaybetti.

Bebeklerde çoklu gıda ve süt alerjilerine dikkat

Çocuklardaki alerjinin bebeklikten egzama olarak başladığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Deniz, bebeklerde çoklu gıda alerjileri ve süt alerjilerinin olabildiğine dikkat çekti.

Elazığ'da 3 cadde araç trafiğine kapatıldı, yayalara sosyal mesafe olanağı sağlandı

Elazığ'da Korana virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında alınan kararla vatandaşların yoğun olarak kullandığı 3 cadde araç trafiğine kapatılarak, sosyal mesafeye dikkat edilmesine olanak sağlandı.

Elazığ’da Covid-19 tedbiri, 3 cadde araç trafiğine kapatıldı

Elazığ'da Koranavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların yoğun olarak kullandığı 3 cadde araç trafiğine kapatıldı.

Uzmanından,Covid-19’u geçirenlere oruç önerisi

- Uzmanından,Covid-19’u geçirenlere oruç önerisi - İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cihangiroğlu: - " Covid-19’u ayaktan geçirenler, rahatsızlık hissetmeyenler sağlık için faydalı olan oruç ibadetini eda edebilirler" - " Solumun sıkıntısı olanlar, kalp, tansiyon ve şeker gibi ek hastalıkları olup da Covid-19’u ağır geçirenler vücut direnci düşmesin diye kullandığı ilaçlarla birlikte doktorunun da görüşünü alarak uygun görülürse oruç ibadetini rahatsız olduğu dönemde eda etmeyebilirler"

Oruç tutun bağışıklığınız güçlensin

Oruç tutmanın bağışıklık sistemine iyi gelip kuvvetlendirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, basit şeker ve karbonhidratlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek, sebze, meyve gibi bol lifli ve posalı besinlerle iftar ve sahurda kaliteli protein alınmasını önerdi.

Son 24 saatte korona virüsten 288 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 288 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 62 bin 606 yeni vaka sayısının olduğunu açıkladı.

Elazığ Valisi Yırık: 'Mutant virüsle birlikte bulaş riski günlük 300'lere vardı'

Mutant virüsle birlikte bulaş riskinin arttığını belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, '15-20'lerde olan sayımız, bugün itibari ile 300'lere vardı. Elbette bu yükseliş sadece Elazığ'da olmadı. Türkiye'nin genelinde gerçekleşti. Bu işi sıkı tutmak suretiyle devam edersek inşallah neticelerimiz daha da olumlu olacaktır' dedi.

Aşı odaları boş kaldı, Başhekim sırası geleni 'Kliniklerimiz gece 24'e kadar çalışmaktadır' diyerek davet etti

Aşının korana virüs (Covid-19) ile mücadelede en büyük silah olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, 'Ramazan ayına girdik. Vatandaşlarımız şunu düşünmesin, oruçluyuz gidip aşı yaptırmak doğru olmaz gibi. Bu nedenle kliniklerimiz gece 24'e kadar çalışmaktadır. İftardan sonrada randevularını alıp, gelip aşılarını yaptırabilirler' dedi.

Son 24 saatte korona virüsten 289 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 289 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 63 bin 82 yeni vaka sayısının olduğu açıkladı.

Toplam 295 haber.