Sağlık

Sağlık Haberleri

Ödüller engelsiz bir hayat için verildi

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonunda kurumlar arası işbirliği ile düzenlenen, Maltepe Üniversitesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin sekretaryasını yaptığı 'Uluslararası Engelsiz Bilişim 2019 (BİLTEVT2019) Kongresi'nde Yakın Doğu Üniversitesi'ne Jüri Özel Ödülü verildi.

Bulaşıcı hastalık rota virüsüne dikkat

Dr. Melike Özberk Koç, bulaşıcı hastalık olan rota virüsü hakkında önemli bilgiler verdi.

1-31 Ekim Meme kanseri farkındalık ayı

Tüm dünyada 'Meme Kanseri farkındalık ayı' olarak anılan Ekim ayı olarak kutlanıyor. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Deveci, yüzde 33 oranla Türkiye'de kadınlarda en çok görülen kanser türü olan meme kanseriyle ilgili merak edilen sorulara yanıt vererek, tüm kadınlara seslendi.

Now Hair Time: Dünyada saç ekiminin yeni merkezi Türkiye!

Türkiye medikal turizm alanında son yıllarda büyük gelişme gösterdi. Dünyanın farklı bölgelerinden insanlar saç ekimi için Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye gerek fiyat avantajı gerekse tecrübeli doktorlarıyla yabancıların birinci tercihi oluyor.

Minik Meryem günden güne eriyor

Manisa'da yaşayan ve beyincik erimesi olarak bilinen NCL hastalığıyla boğuşan 3 yaşındaki Meryem Karaman, her geçen gün ölüme bir adım daha yaklaşıyor.

Anne sütü IQ'yu yükseltiyor

Anne sütünün faydaları hakkında bilgilendirmede bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Eser Akkuş, 'Anne sütü ile beslenen bebeklerin ortalama IQ seviyelerinin ve okul başarılarının diğer bebeklere göre daha yüksek olduğu pek çok bilimsel çalışmada ortaya konulmuştur' dedi.

Alzheimer geleceğin ilk 5 sorunu arasında

'Alzheimer Olabilir Miyim?' adlı panelde konuşan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Avrupa Birliği'nin hazırladığı raporda Alzheimer hastalığının geleceğin ilk beş sorunu arasında yer aldığını vurguladı.

Balık pulu hastası Medine, dört gözle beklediği ilacı gördü, isyan etti

Antalya'da doğuştan 'balık pulu' olarak bilinen 'İktiyozis vulgaris' hastası 12 yaşındaki Medine Beyaz, Türkiye'de üretilmeyen ilaçlarının yurt dışından ithal edilmesini istedi. Aile yurt dışından getirttikleri ilaçlarının taşıma esnasında zarar görmesine neden olan kargo şirketine de tepki gösterdi.

Ölüm döşeğindeki minik Müslüm uzatılacak yardım elini bekliyor

Şanlıurfa'da 3 yıl önce yakalandığı milyonda bir görülen 'metakromatik lökodistrofi' hastalığı nedeniyle yatalak hale gelen 5 yaşındaki Müslüm Ağaç'ın ailesi, çocuklarının tedavisi için uzanacak yardım elini bekliyor.

Ölüm döşeğinde 3 yıldır yardım bekliyor

Şanlıurfa'da 3 yıl önce yakalandığı milyonda bir görülen 'metakromatik lökodistrofi' hastalığı nedeniyle yatalak hale gelen 5 yaşındaki Müslüm Ağaç'ın ailesi, çocuklarının tedavisi için uzanacak yardım elini bekliyor.

Toplam 295 haber.