Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da 'NRP Uygulama Eğitimi' düzenlendi

Elazığ'da Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulama Eğitimi düzenlendi.

FÜ Hastanesinde Diyabetik Ayak Kliniği açıldı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesinde Diyabetik Ayak Kliniği hizmete girdi.

Elazığ'da görev yapan personele sağlık taraması

Elazığ İl Özel İdaresinde tehlikeli sınıfta görev yapan personelin periyodik sağlık taraması yapıldı.

İmmünglobülin G4 hastalığına yakalanan genç kız Türkiye'de 2'nci, dünyada 13'üncü vaka oldu

Elazığ'da 3 yıl önce burun kanaması ile hastaneye başvuran 17 yaşındaki Ayşe Tuncel, İmmünglobülin G4 (IgG4) hastalığı teşhisi ile Türkiye'de 2'nci, dünyada ise 13'üncü vaka olarak kayıtlara geçti. İlk ameliyatı sonrası ikinci bir ameliyat daha olması gereken Tuncel, Ben artık geceleri rahat uyumak istiyorum. Uykuda nefesim kesilerek uyanıyorum dedi.

Maden ilçesinde diş protez laboratuvarı açıldı

ELAZIĞ (İHA) –Elazığ'ın Maden ilçesindeki devlet hastanesi bünyesinde Diş Protez Laboratuvarı düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Irak'ta bulamadığı şifayı Elazığ'da buldu

Kuzey Irak'ta yaşayan Hardam İbrahim Sofi, anevrizmasında bulunan baloncuklaşmadan dolayı ülkesindeki farklı hastanelere gitti fakat bir sonuç alamadı. Tavsiye üzerine Medical Park Elazığ Hastanesine gelen Sofi, burada dünyada nadir, Elazığ'da ise ilk defa gerçekleştirilen anjiyografik yöntemi ile ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 'beyin ve epilepsi pili ameliyatları' başarı ile uygulanıyor

Elazığ ve bölge illerine kaliteli sağlık hizmetleri sunan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde beyin ve epilepsi pili ameliyatları başarı ile uygulanıyor.

71 yaşında 136 kiloya ulaşan Nezaket teyze, sağlığına Elazığ'da kavuştu

Çocukluğundan bu yana fazla kilolarıyla başı dertte olan 71 yaşındaki Nezaket Aksoy, 136 kilogram ağırlığa ulaşınca zayıflamak için Gaziantep'ten geldiği Elazığ'da başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Balıbey: 'Sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak ve zamanı yönetmeyi öğrenmek gerekiyor'

Üniversite sınavına girecek olan gençlerin bir miktar heyecan ve stres yapmalarının normal olduğunu aktaran Elazığ Mediline Hastanesi psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, Öncelikle sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak gerekiyor. ÖSYM sınavları için son demler. İyi hazırlanmak kişiyi rahatlatır. Bol deneme çözüp zamanı ayarlamayı öğrenmeleri gerekiyor dedi.

Diyetisyen Gülben Uç: 'Günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir'

Yaz mevsiminde sıcakların başlamasıyla vücudun su ihtiyacının daha çok artığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Artan sıcaklarla beraber vücuttan sıvı atılımınız da arttığı için günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir. Diğer soğuk içeceklerin tüketimine de dikkat edilmelidir. Kalorisi yüksek asitli şekerli içeceklerin yerine ev yapımı soğuk içecekler, meyve suları ve limonatalar tüketilebilir' dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, vatandaşları ishal vakalarına karşı uyardı

Yaz aylarında sıcaklara bağlı olarak mikrobik ishallerin daha sık görüldüğünü belirten Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Karın ağrısı, ishal ve kusma belirtileri ortaya çıktığında veya 24 saat içerisinde geçmeyen ishal durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve bu dönemde kişisel hijyen kurallarına daha çok özen göstermeliyiz' dedi.

Uzm Dr. Kapan: 'MS hastalığı erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülür'

Elazığ Mediline Hastanesi Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Oktay Kapan, 30 Mayıs Dünya MS Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunarak, MS hastalığının erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla olduğunu söyledi.

Omurgada gelişen kırık nedeniyle yürüyemiyordu, fizik tedavi ile yeniden yürümeye başladı

Yüksekten düşme nedeniyle omurgada gelişen kırık sonucu yürüme yetisini kaybeden 45 yaşındaki hasta, Elazığ'da fizik tedaviyle sağlığına kavuşarak tekrar yürümeye başladı.

Elazığ'da hemşireler haftası kutlandı

Hemşireler Haftası çerçevesinde Medical Park Elazığ Hastanesi'nde hemşireler için program düzenlendi. Etkinlikte pasta kesilip, hemşirelere hediyeler verildi.

Tansiyon şikayetiyle gittiği hastanede böbreğinde tümör olduğunu öğrendi, kapalı yöntem ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye giden 4 çocuk babası Hasan Şahin'in böbreğinde 2 santimetrelik tümör çıktı. Şahin, Laparoskobik Parsiyel Nefrektomi (böbrek koruyucu cerrahi) ile böbrek tümöründen kurtularak sağlığına kavuştu.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine 'Anne dostu hastane unvanı' verildi

Sağlık Bakanlığı tarafından ulusal anne dostu hastane kriterlerini taşıyan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine 'Anne dostu hastane unvanı' verildi.

Elazığ'da aile hekimlerine yönelik hizmet içi eğitim programı sürüyor

Elazığ'da devam eden Hizmet İçi Eğitim Programı çerçevesinde aile hekimlerine eğitim verildi.

Elazığ'da sağlık personeline yenidoğan tarama eğitimi verildi

Elazığ'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personeline yönelik yenidoğan tarama eğitimi verildi.

Covid-19 hastası sıfırlanan Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde, mesai sonrası poliklinik hizmeti başlıyor

Bir haftadır Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde Covid-19 hastasının bulunmadığını belirten Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, 'Covid-19 sürecinin tamamlamasıyla hem şehrimizdeki hem de bölgemizdeki talep giderek artmıştır. Bunun yansımalarına kayıtsız kalamayacağımızın da biz farkındayız. Önümüzdeki haftadan itibaren hastanemizde 9 branşımızda mesai sonrası saat 17.00 ile 21.00 arasında poliklinik hizmeti vermeye başlayacağız' dedi.

Toplam 295 haber.