Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ’da Aşılama Gün Geçtikçe Yavaşlıyor

Elazığ’da aşılama hızı gün geçtikçe yavaşlıyor. 2 ay önce yüzde 65’e ulaşarak sarı kategoriye geçen Elazığ’da, gün itibari ile hız yüzde 69,2 oldu.

Elazığ’da Yeni Yıl Öncesi Sağlıkçılara Moral Etkinliği

Medical Park Elazığ Hastanesi, yeni yıl öncesi sağlık çalışanları için moral etkinliği düzenledi.

İlk Yerli Aşı TURKOVAC Elazığ’da Uygulanmaya Başlandı

İlk yerli aşı olan TURKOVAC, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde uygulanmaya başlandı.

Sağlıkçılar İçin Motivasyon Gecesi Düzenlendi

Medical Park Elazığ Hastanesi sağlık çalışanlarına motivasyon gecesi düzenledi.

Yaralı Halde Bulunan Dağ Keçisi Tedavi Altına Alındı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yaralı halde bulunan dağ keçisi, Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.

Dersimspor ile Medical Park Hastanesi Arasında Sponsorluk Protokolü

Dersimspor ile Medical Park Elazığ Hastanesi arasında sağlık sponsorluğu protokolü imzalandı.

Bitki Çayları İçin Ezber Bozan Açıklama

Bitki çaylarını tekrar ısıtmanın veya uzun süre kaynatmanın sonucunda farklı maddelerin ortaya çıkmasına sebep olabildiğine ve özellikle kekiğin safra kesesi ve gebe hastalar için ciddi risk taşıdığına dikkat çeken Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Temel İmmünoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlhan, adı bitkisel olunca her şeyin kolay ve zararsız olarak algılanmasının yanlış olduğunu kaydetti.

"Yumurtaya Alerjisi Olanlar Grip Aşısından Uzak Durmalı"

Havaların soğuması ile birlikte artan mevsimsel grip hakkında bilgi veren Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi KBB Uzmanı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, grip hastalığında bir artış görüldüğünü belirterek bununla mücadelede aşı olmanın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Prof. Dr. Kaygusuz, yumurtaya alerjisi olanların bu aşıdan uzak durması gerektiğini vurguladı.

Vakaların Düştüğü Elazığ'da Vatandaşlardan "Kurallara Uyalım" Çağrısı

Elazığ'da korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ederken, aşılanma oranında da artış sürüyor. Vatandaşlar, kış aylarının gelmesiyle vakaların artmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Şeker Hastaları Bu Meyvenin Peşinde

Kan damarlarını kuvvetlendirmek, cilde ışıltı vermek gibi birçok faydası olduğu söylenen pepino meyvesi, içinde az miktarda şeker barındırmasından dolayı şeker hastaları tarafından tercih ediliyor.

Yaşı Küçükken Veremediği Böbreği Büyüyünce Verdi, Babasına Can Oldu

Elazığ’da böbrekleri iflas eden ve 7 yıldır diyalize giren Şener Kaya, oğlunun verdiği böbrek ile yeniden hayata tutundu.

Uzmanlar Ebeveynleri Uyardı: ''Süt Dişleri, Daimi Dişler İçin Rehber Görevi Görür''

Halk arasında süt dişi ile ilgili yanlış bir kanının olduğunu belirten diş hekimi Mahmut Aslan, ''Süt dişleri hem estetik hem beslenme hem de çiğneme adına büyük bir fonksiyon sahibidir. Yerine gelecek olan daimi dişler için de rehber görevi görmektedir'' diyerek ebeveynleri uyardı.

Yemek Borusunu Delen Cismin Turp Olduğunu Zannetti, Gerçek Sonradan Ortaya Çıktı

Mardin’de yaşayan, ailesi ile birlikte akşam yemeği yerken yemek borusuna yabancı cisim kaçan ve Medical Park Elazığ Hastanesine sevk edilen Hasan Nas, gerçekleştirilen başarılı operasyonla 3 gün sonra sağlığına kavuştu. Farklı bölümlerde 3 farklı uzman doktorun müdahalesi sonrası yemek borusunu delen kemiğin çıkarıldığı talihsiz adam, turp yedikten sonra kendini hastanede bulduğunu söyledi.

Elazığ’da Yaralı Köpeğe Fırat Üniversitesi Sahip Çıktı

Elazığ’da araç çarpması sonucu yaralanan köpeğe, Fırat Üniversitesi (FÜ) sahip çıkarak tedavi altına aldı.

Elazığ'da Vaka Sayıları Hızla Düşmeye Devam Ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş, önceki haftalarda olduğu gibi bu hafta da devam ederken, aşılanma oranı da yükseliyor.

Elazığ'da otizmli çocuklar için duyu bütünleme odası kuruldu

Elazığ'da kurulan duyu bütünleme odasında otizmli bireylerin dikkat süresi problemleri, duyusal ve gelişimsel anlamda yaşadıkları problemlere çözüm bulmak için duyu bütünleme odası oluşturuldu.

Dr. Kuluöztürk, 'Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde'

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, 'Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde' dedi.

Elazığ'da aşılama artıyor vaka sayıları düşüyor

ELAZIĞ (İHA) – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ederken, aşılanma oranında da yükselme sürüyor.

Kışın su tüketimine dikkat

Kış aylarının en büyük problemlerinden birinin su içmemek olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Selen Fırat, 'Yazın susadığımız için bir miktar su içiyoruz ama kışın bu durum olmadığı için suyu ihmal etmiş oluyoruz. Bu yüzden kışın su tüketimine de çokça dikkat etmeliyiz. Susamasak bile ara ara suyumuzu içmeyi ihmal etmeyelim. Kış aylarında çok güzel sebzeler var, bu sebzeleri de bol bol tüketip C vitamini almaya özen göstermeliyiz' dedi.

Toplam 295 haber.