Sağlığın Zenginliği

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 02 Mart 2021 15:28

Allahutaâla insanları yaratırken kusursuz bir biçimde yaratmıştır. Akıl vermiş, tüm canlılardan üstün kılmıştır. Her organın ayrı bir önem taşıdığı bir bedende birleştirmiştir. Bu muhteşem yaradılışımızın ne yazıkki bizlere yüklediği çok önemli sorumlukları beraberinde bildirmiştir. Bu sorumluluklarımızdan en önemlisi, aklın doğru kullanılmasıdır.

Düşününki hiç durmadan bedenimize kan pompalayacak, biz uyurken bile çalışacak bir kalbe sahip olduğumuzu, her şeyi görmemizi sağlayan, yaradılışın mükemmelliğini gören kimseye ihtiyaç duymadan rahatça yolumuzu bulmamızı sağlayan gözlerimizi, öğretmenimizin anlattıklarıyla kendimizi yetiştirdiğimizi, bir birimizle iletişim kurabilmek için kulaklarımızın ne kadar da önemli olduğu gerçeğini. Kollarımız, ayaklarımız her birinin ayrı bir görevi olan organlarımızdan birinin olmadığını düşünür isek hayatımızı nasılda olumsuz etkileyecektir.

Şöyle düşünelim bir kolumuzu kaybettiğimizi veya organlarımızdan kulaklarımızı, gözlerimizi ve ya herhangi birini kaybettik. Bunları yerine getirmek için Servetimizi bir gözümüze değiştirmeyeceğimizi, harcasak bile tüm servetimizi bir organımızı yerine getiremeyeceğini bilmeliyiz.

Bu nedenle sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu unutmamamız gerekir. Engelli kardeşlerimizi anlamak onların yaşadıkları zorlukları görüp, kendi halimize şükretmemiz gerekir. Söylemek istediğim kısacası “engellilik bir eksiklik olmadığı gibi, sağlıklı bireylerin kendi hallerine şükretmelerini sağlaması İçin sunulmuş bir imtihan fırsatıdır” diye düşünmemiz gerekir.

SON 5 YAZISI

Eski kuşak, yeni nesil 

21 Nisan 2021 00:07

OKU

Anlaşılmayı istemek

14 Nisan 2021 10:20

OKU

Yerel Yönetimlerde Engelli Hakları

06 Nisan 2021 17:26

OKU

Mücadele ve başarı

24 Mart 2021 15:19

OKU

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI

09 Mart 2021 13:42

OKU