Ekonomi

Ekonomi Haberleri

ETSO Başkanı Arslan TOGG'u inceledi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte yerli üretim olan TOGG'un Gemlik üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Fiyat farkını görenler neye uğradıklarını şaşırıyor: Domates tarlada 2 buçuk, markette 13 liraya satılıyor

Elazığ'da domates hasadı devam ederken, tarladan çıkan domates 2 buçuk liraya komisyonculara, aynı ürünün marketlerde 13 liraya vatandaşlara satılıyor. Fiyatların yüksek olmasından şikayetçi olan vatandaşlar, Ticaret Bakanlığının denetimlerini sıklaştırmasını istedi.

Elazığ'da çilek hasadı sürüyor

Elazığ'ın köylerinde çilek hasadı devam ediyor.

Eminevim ve Elazığ Şavaklılar Derneği 'Ortak Frekans'ta buluştu

Tasarruf finansman sektörüne 30 yılı aşkın süredir liderlik eden Eminevim, Ortak Frekans projesi çerçevesinde Elazığ ŞAVAK-DER ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol çerçevesinde dernek üyeleri Eminevim'in sunduğu tasarruf finansman hizmetinden indirimli olarak yararlanma fırsatı bulacak.

''Son 5 yılda 8 milyon konut el değiştirdi''

İş adamı Yaşar Demir, son 5 yılda 8 milyon konutun el değiştirdiğini belirterek Türkiye'nin 1 buçuk milyon yeni konut satışı ile Avrupa'nın en fazla ev satan ülkesinin olduğunu söyledi.

Elazığ'da üretilip kurutulan domatesler, dünya sofralarını süslüyor

Elazığ'da üretilen mevsimlik işçilerin desteğiyle toplanıp kurutulan 15 bin ton domates, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Fransa ve İngiltere'ye gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Toprak kovanda üretilen bal büyük ilgi görüyor

Elazığ'da toprak kovanda üretilen, kendine has tadı ile kokusu olan ve doğallığıyla ön plana çıkan toprak kovan balı, başta hastalar olmak üzere her kesim tarafından büyük ilgi görüyor.

'Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar' programı

Elazığ'da 'Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar' Programı gerçekleştirilecek.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

Elazığ Havalimanı 7 ayda 385 bin yolcuya hizmet verdi

Elazığ Havalimanı'nda 7 aylık süreçte 385 bin 909 yolcuya hizmet verildiği bildirildi.

Dünyanın kahvesi Elazığ'dan

7 yıl önce Elazığ'da kurulan ve markalaşan 'Harput Dibek' kahvesi, 9 ülkenin kahve ihtiyacını karşılıyor.

Bölgeye dev yatırım

Elazığ'da bölge ziyaretleri yapan Alptekin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Karaağaç, 'Tesislerimizi modernizasyonu maksimize ederek ve kapasitemizi arttırarak bölgemizin hem bugününü hem de yarınlarını kapsayacak biçimde, su ihtiyacını karşılamak adına çalışma ve yatırımlarımıza bütün gayretimizle devam ediyoruz' dedi.

Elazığ'da 52 üreticiye süt sağım makinası dağıtıldı

Elazığ'ın 2 ilçesinde yüzde70 hibe ile finansman sağlanan proje neticesinde 52 yetiştiriciye süt sağım makinası dağıtıldı.

Gurbetçiler, Kapalı Çarşı esnafına merhem oldu

Yurt dışından memleketleri Elazığ'a gelen ve dönüş hazıklarına başlayan gurbetçiler, alışveriş için tarihi Kapalı Çarşı'ya akın edince esnafın da yüzü güldü.

Elazığ'da 5 bin yıllık geleneksel üzüm hasadı başladı

Türkiye'nin üzüm yetiştiriciliğinde sayılı illeri arısında yer alan ve coğrafi işaretli türleri bulunan Elazığ'da, İlkeren ve Prima cinsi erkenci üzüm hasadına başlandı.

İnşaat sektöründe dijital medya yatırımları artış gösterdi

İnşaat mühendisi müteahhit Basri Tokgöz, inşaat sektöründe dijital medya yatırımlarının her geçen gün arttığını söyledi.

'Sarı altın' hasadında çiftçinin yüzü gülüyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçinin en önemli gelir kaynağı, mevsimlik işçilere de iş kapısı olan kayısıda 100 bin dekar alanda hasat mesaisi devam ediyor. Bölgeye önemli bir gelir sağladığı için kentte 'Sarı altın' olarak değerlendirilen kayısıda bu yıl verimin iyi olması çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Meşhur Keban biberinde hasat başladı

Hava sıcaklığının 36 dereceye ulaştığı bugünlerde çiftçiler meşhur Keban biberinin hasadına başladı. Geçen sene 300 ton olan rekoltenin bu sene 400 tona yükselmesi beklenirken Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret belgesi alınması için başvuru yapıldı.

1 ton 200 kiloluk 'Kral' alıcısını bekliyor

Elazığ'da 1 ton 200 kilogramlık 'Kral' isimli tosun 65 bin liradan alıcısını bekliyor.

Toplam 250 haber.