Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

TEKNOFEST finalistleri Rektör Göktaş ile bir araya geldi

TEKNOFEST'TE çeşitli kategorilerden yarışmaya katılarak finalist olmaya hak kazanan takımlar Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ı makamında ziyaret etti.

Elazığ'da belediye otobüslerinde kredi kartıyla ödeme yapılabilecek

Vatandaşların toplu taşıma araçlarını hızlı ve güvenli bir şekilde kullanmasını hedefleyen Elazığ Belediyesi, ulaşımda yeni bir dönem başlatarak belediye otobüslerinde kredi kartıyla ödeme yapabilme imkanı getirdi.

Demiri demire sürtüp elektrik elde ettiler, faturalarda yüzde 90'a kadar tasarruf sağladılar

Elazığ'da yaşayan ve kaportacılık yapan Suat Çılgın ve yanında bulunan yabancı uyruklu usta Salih Luai Hommadi, elektrik faturalanda yüzde 90'a kadar tasarruf sağlayacak cihaz geliştirdi. Kaporta ustası Çılgın, cihazı devletin desteği ile geliştirmek istediklerini kaydetti.

Elazığlı sanayi ustası yakıt tasarrufu sağlayan cihaz üretti

Elazığ'da çocukluk yıllarından beri oto tamirciliği yapan Mehmet Erçel, otomobillerde motorun ömrünü uzatan, yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağlayan ve egzoz gazını yüzde 90 oranında azaltan mekanik turbo cihazı üretti.

Elazığlı arıcı geliştirdi, KOAH ve astım hastalarına umut olacak

Elazığlı sağlık çalışanı ve arıcı Erdal Çetinkaya, alternatif tıp çerçevesindeki arı ürünleriyle tedavi çalışmalarına destek olmak amacıyla, araştırmacıların yararlanması için arı havası (api-air) cihazı geliştirdi. Cihaz astım, bronşit ve KOAH hastalarının tedavilerinde kullanılabilecek.

''Bilgisayar programcılığı geleceğin mesleği arasında yer alıyor''

Bilgisayar programcısı Selçuk Keleş, mesleğin her geçen gün geliştiğini belirterek bilgisayar programcılığının geleceğin en önemli mesleklerinin arasında yer alacağını söyledi.

'Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi' desteklenmeye uygun bulundu

Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi Projesi, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Elazığ'da 2. Operasyon Yönlendirme Toplantısı yapıldı

Elazığ'da Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2. Operasyon Yönlendirme Toplantısı yapıldı.

Türk profesörden önemli çalışma: Işık dalga boyu analizörü cihazı üretti

Fırat Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından Türkiye'de ilk defa ışık dalga boyu analizörü (Monokromatör) cihazı üretildi.

'Fırat Yazılım ve Teknoloji Proje Pazarı' etkinliği yoğun ilgi gördü

Fırat Üniversitesinde düzenlenen '6. Fırat Yazılım Teknoloji Proje Pazarı Ödüllü Yarışma' etkinliği yoğun ilgi gördü.

Elazığ Belediyesinden çevre dostu uygulama

Elazığ Belediyesi, yazıcı ve fotokopi makinelerinin ömrünü tamamlamış toner ve kartuşları, belediye ekipleri tarafından gerekli bakım ve onarımdan geçirildikten sonra kullanılmak üzere tekrar okullara teslim ediyor.

Türk profesörün çalışmaları dünyanın ilgi odağı oldu, birçok ülkeye ihraç edildi

Fırat Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, güneş simülatörü, spin kaplama cihazı ve yapay sinir üretiminde kullanılan elektrospin cihazı gibi birçok çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Yakuphanoğlu'nun bu çalışmaları başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilirken, çalışmaları da uluslararası indeksli dergi ve makalelerde yayımlandı.

Keban'da 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı

Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan Musa Coşkun Ortaokulunda 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

'Bilgisayar programcısı bütün yazılım dillerini bilmeli'

Bilgisayar programcısı Selçuk Keleş, teknoloji çağında bilgisayar programcılığının önemli bir yerinin olduğunu belirterek programcının bütün yazılım dillerini bilmesini ve bunu da gerektiği yerlerde kullanması gerektiğini söyledi.

Dene yap proje şenliğiyle genç yetenekler iş başında

Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Dene Yap Atölyesinde 36 aylık eğitim sürecinde, 14 hafta sonucunda gerçekleştirilen Nesnelerin İnterneti ve Elektronik Programla Proje şenliğinde, genç yetenekler hünerlerini sergiledi.

Türkiye'de bir ilk: Dron ile ücretsiz ilaçlama

Elazığ İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından Türkiye'de ilk defa dron ile tarım arazileri ilaçlandı. Genç çiftçilerin hizmetine ücretsiz bir şekilde sunulan proje, ilk etapta kent merkezi ve ilçelerinde uygulanacak.

Elazığ'da lise öğrencisi havada, karada ve su altında cisim tespiti yapabilen radar geliştirdi

Elazığ'da 10'uncu sınıf öğrencisi 250 lira bütçe ile askeri, denizcilik ve havacılık alanında kullanılabilecek radar geliştirdi.

Bilgisayar programcısı Keleş, mesleğin inceliklerini anlattı

Bilgisayar programcısı Selçuk Keleş, teknoloji çağının yaşandığı son dönemlerde bilgisayar programcılığının gözde meslekler haline geldiğini söyledi.

Üniversite öğrencisi doğada çözünerek bitkiye dönüşen plastik üretti

Annesinin sürekli ıspanak yemesinden ilham alan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Emir Belli, ıspanak atıklarından plastik kaşık ve kapak üretti. Doğaya atıldığında 2 hafta içerisinde çözünen bu plastikler, aynı zamanda içerisine yerleştirilen tohumlar sayesinde tekrar yeşererek bitkiye dönüşüyor.

Toplam 61 haber.