Çevre

Çevre Haberleri

Kuraklık Vurdu, Baraj Çöle Döndü

Elazığ’da kuraklığın etkili olmasıyla birlikte Hamzabey Barajında sular çekildi. Suların çekilmesi toprakta derin çatlaklar oluşurken, barajın son hali adeta çölü andırdı.

Kuraklık Nedeni İle Baraj Gölünde Sular Çekildi, Çiftçiler Bölgeye Şeker Pancarı Ekti

Elazığ’da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü kıyısında vatandaşlar şeker pancarı ekti. Binbir zahmetle ürünlerine bakan çiftçiler şeker pancarı hasadına başladı.

Taksici İle Kedinin Diyaloğu Gülümsetti

Elazığ’da bir taksici ile bakımını üstlendiği Duman isimli kedinin arasında geçen “Duman kalk kalk işe geciktin” muhabbeti gülümsetti.

Elazığ'da 2 Metrelik Yılan Paniği

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde koyunları otlatan bir çoban, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanı görünce ne yapacağını şaşırdı. Koyunların arasında ilerleyen yılan bir süre sonra ağaca çıkarken, o anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Palu'da Taşkın Koruma Projesi Tamamlandı

Elazığ’ın Palu ilçesinde Devlet Su işleri (DSİ) tarafından yapımına başlanan Taşkın Koruma Projesi tamamlandı.

AFAD Başkanı Sezer Elazığ’da Afet Konutlarını İnceledi

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Elazığ ve Malatya’daki afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Kuraklık Seracıları Vurdu, Yüzde 40 Kayıp Var

Dünya ve Türkiye genelinde yaşanan iklim değişikliği seracıları da vurdu. Üreticiler rekoltelerinde yüzde 40'lık bir düşüş yaşadı.

Palu'da Çiftçilere Yüzde 75 hibeli 28 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

Elazığ’ın Palu ilçesinde Yem Ekilişinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 80 çiftçiye yüzde 75 hibeli olmak üzere 28 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Elazığ’da 100 Hektarlık Alanda 46 Bin Adet Fidan Dikilecek

Elazığ’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 100 hektarlık alanda 46 bin adet çukur açılarak fidan dikimi için hazır hale getirildi.

Bacakları Kırılan Yavru Ayı Ameliyata Alındı

Sivas’ın Zara ilçesinde araç çarpması sonucu ayakları kırılan yavru ayı, Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı. Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Han ve ekibi tarafından ameliyata alınan ayının, ayağa kalkma oranın yüzde 80 olduğu öğrenildi.

Kuluçkaya Yatan Horoz Civcivlere Annelik Yapıyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde kuluçkaya yatan horozun altına konulan 6 yumurtadan 3’ünden civciv çıktı. Tıpkı bir tavuk gibi davranan horoz, yavrularını bir an olsun bırakmıyor ve kimseyi yaklaştırmıyor.

Yaban Keçileri Tarihi Harput Kalesine İndi

Elazığ’da koruma altında olan ancak genelde yüksek kesimlerde bulunan dağ keçileri, bu kez tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesinde görüldü.

Domuz Sürüsünün Kaçış Anı Görüntülendi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinin yüksek kesimlerinde domuz sürüsü görüntülendi.

Elazığ'da Dağ Keçileri Göründü

Dağ keçilerinin, Elazığ’da 16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü mevkiinde taşlarla oluşturulan Türk bayrağı ile bir kareye girmesi güzel görüntü oluşturdu. Bu sırada bölgeden geçen bir bir sürücünün keçilere seslenmesi gülüşmelere neden oldu.

Deprem Araştırmacısından Bingöl ve Elazığ Uyarısı

Yaptığı araştırmalarla olası depremleri önceden tahmin eden Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, Bingöl ve Elazığ’da önümüzdeki 10 gün içerisinde 5.5 üzeri büyüklüğünde deprem olabileceğini iddia etti.

Elazığ'da Yaban Hayatı Fotokapanla Görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) 15. Bölge Müdürlüğü Elazığ Şube Müdürlüğü tarafından birçok noktaya yerleştirilen fotokapanlarla elde edilen görüntü ve fotoğraflar, Elazığ’ın yaban hayatı konusunda sürdürülen çalışmalara rehberlik ediyor.

Organik Badem Hasat Etkinliği Düzenlendi

Elazığ’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'organik badem hasadı' etkinliği düzenlendi.

Termometrelerin 40 Dereceyi Gösterdiği Elazığ'da Vatandaşlar Gölgeliklere Koştu

Elazığ’da son zamanların en yüksek sıcaklığı yaşandı. Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği kentte vatandaşlar serinlemek için çeşme önleri ve gölgelik alanları doldurdu.

Kayalıklardan Düşerek Yaralanan Yavru Ayı ‘Elfi’ Tedavisi İçin Bursa’ya Gönderildi

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan yavru ayı 'Elfi', Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tamamlanan tedavisinin ardından Bursa Hayvan Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

Toplam 645 haber.