Çevre

Çevre Haberleri

Depremler Yılanların da Yaşam Alanlarını Bozdu

Deprem bölgesi Elazığ'da son yıllarda yılanların fazla görülmesiyle ilgili bilgi veren Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Akın Temizer, "Bu yılanlar toprağın derinliklerinde yaşıyor.

60 Metre Uzunluğundaki Pervaneler Böyle Taşındı

Sivas’ın Gürün ilçesinde 60 metre uzunluğundaki rüzgar gülü pervanelerinin geçişi şaşkınlığa neden oldu.

Elazığ'da Mobil Atık Merkezleriyle Çevre Korunacak Ekonomiye Katkı Sağlanacak

Elazığ'da belediye tarafından çevrenin korunarak, atıkların geri dönüşüme gitmesi için hazırlanan mobil atık merkezleri kentin belirli noktalarında kuruldu.

Doğunun Gizli Denizi Hazar Gölü, Misafirlerini Ağırlamaya Başladı

3 tarafı sularla çevrili olduğu için Türkiye'nin yarım adası konumunda bulunan Elazığ'da 'doğunun gizli denizi' olarak bilinen Hazar Gölü, hem bunaltıcı sıcaklar hem de Covid-19 kısıtlamalarının esnetilmesiyle tatilciler tarafından ilgi görmeye başladı.

FÜ'de Çevre Farkındalık Etkinliği

Elazığ’da çevre farkındalık etkinliği kapsamında Fırat Üniversitesi (FÜ) akademisyenleri ve öğrenciler kampüs içerisindeki temizlik yaptı, sokak hayvanları için mama bıraktı.

Yılan Motosikletle Şehre Geldi

Elazığ’ın en işlek caddesinde görülen yılan, kısa süreli paniğe neden oldu. Vatandaşlar tarafından bulunduğu yerden çıkartılan yılan, belediye ekiplerince doğaya salındı.

DSİ Genel Müdürü Yıldız,’ “Elazığ’da 185 Bin 900 Dekar Tarım Arazisi Sulanacak

Elazığ’da 2021 yılı sulama sezonunda toplam 185 bin 900 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirten Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 297 milyon 440 bin TL katkı sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Elazığ Valiliği: “Yangın, Ekiplerimizin Yoğun Çalışmaları Sonucu Kontrol Altına Alınmıştır”

Arıcak ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili açıklama yapan Elazığ Valiliği, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Jandarma Ekipleri, Çevre Temizliği Yaparak Örnek Oldu

Elazığ'da jandarma ekipleri çevre temizliği yaparak örnek oldu.

Dünya Çevre Günü Etkinliği

Elazığ’da ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Tarımda Eğitim Seferberliği

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Kız Kardeşim Projesi kapsamında başlatılan eğitim seferberliğinin ikincisi Erzurum’da gerçekleştirildi.

Doğu Anadolu İçin Korkutan Deprem Uyarısı

Yaptığı analizlerle birçok depremi önceden bilen Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, bu yıl içerisinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde deprem olabileceğini öngördü. Palu-Hazar ve Bingöl-Yedisu faylarının mutlaka incelenmesi gerektiğini kaydeden Yakut, bu fay hattının 6.5 ve üzeri büyüklüğünde deprem üretebileceğini dile getirdi.

Yağışlar Olmayınca Çeşmeler Kurudu, İçecekleri Suyu Bidonlarla Getiriyorlar

Elazığ’da özellikle yağışların azalmasıyla son 10 yıldır çeşmelerin de neredeyse hiç akmadığı bir mezrada vatandaşlar, içme suyunu bidonlarla taşırken, hayvanlarına suyu ise kışın ve bahar aylarında depolarda biriktirdikleri yağmur ile kar suyu sayesinde karşılıyor.

Meteorolojiden Kuvvetli Rüzgar Ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl için çok kuvvetli rüzgar ile kısa süreli fırtına uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Şengül: Kuraklığın İklim Değişimi Olarak Değerlendirilmemesi Gerekiyor

Fırat Üniversitesi (FÜ) İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Şengün, 'Bu yıl yaşanan kuraklık önceki dönemlerdeki yağışları dikkate aldığımız zaman büyük bir iklim değişimi olarak göz önünde bulundurulmamalıdır. İklim olayı bir bölgede uzun yıllar boyunca meydana gelen atmosfer olaylarının ortalamasıdır. En az 20, 30 yıl geçmesi lazımdır' dedi.

Yıldırımın Düştüğü Ağaç İkiye Ayrıldı

Elazığ'da gök gürültülü sağanak yağış sırasında yıldırım isabet eden ağaç ikiye ayrıldı.

Fırtına Ağaçları Yerinden Söktü

Elazığ'da etkili olan fırtına ağaçları yerinden söktü.

Depremle Mücadeleyi, Terörle Mücadele Kadar Önemli Görüyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremle mücadeleyi terörle mücadele kadar önemli gördüklerini kaydetti.

Bir Dönem Herkesin Dikkatini Çeken Gergedan Böceği Görüntülendi

Bir dönem 90 bin dolara kadar satıldığı söylenen ancak denildiği gibi çıkmayan koruma altında bulunan bilimsel adı (Oryctes nasicornis) olan gergedan böceği artık hemen hemen her ilde olduğu gibi Elazığ'da da sık sık görüntüleniyor.

Toplam 645 haber.