Eğitim

Eğitim Haberleri

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan’dan ‘Telafi Eğitim’ Değerlendirmesi

Telafi eğitim süreci hakkında açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Telafi eğitimi süreci, öğrencilerimizin, sadece akademik kayıplarını değil sosyal-psikolojik kayıplarını da dikkate almalıdır” dedi.

Bakan Soylu, ‘Yarın Çok Genç Olacak’ Projesi Kapsamında 100 Öğrenci İle bir Araya Geldi

Yurdun dört bir yanının birbirinden farklı güzelliklere sahip olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ülkemizin ne kadar güzel olduğunu, her köşesinin birbirinden farklı tarihi, kültürü, doğası olduğunu bir vesile ile görmenizi istiyoruz” dedi.

2021-ALES/1 sınav sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2021 Akademik ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2021-ALES/1) sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

LGS İçin Son Hazırlıklar Gözden Geçirildi

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek merkezi sınava ilişkin son hazırlıklar, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gözden geçirildi. Toplantıda sınavın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için alınan önlemler değerlendirildi.

Öğrenciler Değerli Arkadaşım Projesini Uyguladı

Elazığ'da ortaokul öğrencileri, "Değerli Arkadaşım" projesini günlük yaşantılarına uygulayarak öğrendi.

Elazığ Belediyesi ile Anadolu Masalları Eğitim İş Birliği Protokolü

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Anadolu Masalları Projesi kapsamında Elazığ Belediyesi ile iş birliği protokolü imzaladık.

MEB'den ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle ilgili sınav açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda sınav uygulaması bulunmamaktadır. İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakılmıştır” dedi.

DGS başvuruları ne zaman başlayacak

ÖSYM, 2021 yılında uygulanacak sınavların tarihlerini, başvuru tarih aralıklarını ve sonuçların açıklanacağı tarihleri yayımlarken DGS 2021 sınav tarihlerini duyurdu. Sınava girecek adaylar DGS için son gelişmeleri araştırmayı sürdürüyor. Peki, DGS başvuruları ne zaman başlayacak, 2021 Dikey Geçiş Sınavı hangi tarihte?

Elazığ'a Yeni Nesil Dijital Kütüphane

Elazığ'da belediye tarafından yaptırılan binlerce kitaba bir tıkla ulaşabilecek dijital kütüphane de kaba inşaat tamamlanırken, Haziran ayında tamamen bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Çocuklar, Oyun Hayattır Projesiyle Geleneksel Oyunları Hatırladı

Oyun hayattır e-Twining projesi kapsamında aralarında Elazığ'ında bulunduğu 10'u Türkiye'den 2'si Azerbaycan'dan 12 okuldan öğrencilerin katılımıyla geleneksel oyunlar oynatılarak öğretildi.

Elazığ'da depremin yaraları sarılıyor, 200 öğrenci kapasiteli anaokulu açıldı

Elazığ'da deprem sonrası İyiliğe Uçanlar Derneği tarafından yapılan 200 öğrenci kapasiteli anaokulu hizmete girdi.

Öğrenciler "Şimdi Sıra Sende" projesiyle etkinlikler yaptı

Elazığ'da orta okul öğrencileri, pandemi tedbirleri kapsamında evde olmalarına rağmen, öğretmenlerinin koordinesinde "Şimdi Sıra Sende"projesiyle çeşitli etkinler yaptı.

Bahşi, “Okul öncesi öğretmenlerinin de uzaktan eğitime dahil edilmesi gerekiyor"

Okul öncesi öğretmenlerinin de uzaktan eğitime dahil edilmesi gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi,okul öncesinin de ilk ve ortaöğretim gibi zorunlu olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Öğrenciler atık malzemelerden eser yaptı, sergi açıldı

Elazığ'da ilkokul öğrencileri, atık malzemelerden çeşitli eserler yaptı, sergi açıldı.

FÜ ile Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi arasında eğitim protokolü

Fırat Üniversitesi (FÜ) ile Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi arasında eğitim alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Öğrenciler, Milli Savunma Üniversitesi'ne girmek için ter döktü

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, Elazığ'da Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yapıldı.

Palu İHH' den Öğrencilere Ziyaret

Palu İHH, İlkokul Öğrencilerini Ziyaret Ederek, 40 Hadis Kitabı Hediye Etti.

Elazığ'da "Mesleki Eğitimde Okul Projesi’

Elazığ'da "Mesleki Eğitimde Okul Projesi’ne meslek okullarının dahil olduğu bildirildi.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI ELAZIĞ ŞUBESİ DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMINDA BULUNDU!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Merkezi tarafından Elazığ şubesine gönderilen kırtasiye setleri ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıldı.

Toplam 265 haber.