Gündem

Gündem Haberleri

Elazığ'da tilki şehre indi, site bahçesinde gezdi

Elazığ'da bir tilki kent merkezinde site bahçesine kadar indi. O anlar ise hayvanı fark eden bir vatandaş tarafından görüntülendi.

68 yaşında kalp krizine yenilen şair Dr. Ahmet Tevfik Ozan, son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Türk Edebiyatı Şairi Dr. Ahmet Tevfik Ozan geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşındaki hayatını kaybetti. Ozan, bugün son yolcuğuna uğurlandı.

Vakaların yüzde 80'e yakın düştüğü Elazığ'da kısıtlama sessizliği

Ülke genelinde olduğu gibi vakaların yüzde 80'e yakın düştüğü Elazığ'da da 56 saatlik hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Elazığ'da deprem sonrası yapılan konutlar 100 bin kişiye sıcak yuva olacak

Elazığ'da yaşanan depremin ardından biten konutlar depremzedelere teslim edilmeye başlanırken, yakın zamanda 8 bin konut, yılın ortasına kadar ise 19 bin 500 konutun bitirilerek sahiplerine teslim edilmesinin planlandığı bildirildi. Elazığ Valisi Erkaya Yırık, haziran ayı sonuna kadar tamamı bitirilmesi planlanan konutların 100 bin kişiye sıcak yuva olacağını kaydetti.

Elazığ'da depremzedeler, 'Ekmeği, suyu, elektriği veriyorlar, biz daha devletten ne isteyelim'

Elazığ'da geçici barınma merkezlerinde kalan ve her türlü yardımın sağlıklı bir şekilde kendilerine ulaştığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden depremzedeler, Allah devlete zeval vermesin. Evimiz verilene kadar burada kalacağız. Allah'tan bu var. Olmasa bu soğukta nereye gideceğiz. Adamlar bir soba yerine 2 soba verdiler, ateş gibi oluyor. Devletimizden Allah razı olsun bu kadar insanı getirdi ve yerleştirdi. Ekmeğini, suyunu, elektriğini veriyor. Biz daha devletten ne isteyelimdedi.

Gizli Buzlanmaya Dikkat

Elazığ Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Saraç, gizli buzlanmanın sürücüler için önemine dikkat çekti.

Elazığ’da 117 depremzede daha çekilen kurayla evlerine kavuştu

Elazığ depremi sonrası Abdullahpaşa Mahallesi'ndeki 1. etapta 146 konutun yapımı tamamlandı. Mahallede hak sahibi olan 117 depremzede yapılan kura ile yeni konutlarına kavuştu.

Azmin adı: 'Reşit öğretmen'

Elazığ'da yaşayan ve üniversiteden mezun olduktan sonra 15. defa girdiği KPSS'de atanarak öğretmen olan 42 yaşındaki Reşit Demir, hayalini kurduğu mesleğini yaparken, çocuklarının da iyi bir eğitim almasını sağlayarak örnek oldu.

Elazığ'da deprem konutları tek tek tamamlanıyor

Tamamlanan deprem konutlarını yerinde inceleyen Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Bir sene olmadan devletimiz insanlarımızın yaralarını sararak yıkılan evlerinin yerine son derece modern, güzel, geniş, depreme dayanıklı, sosyal donatılı konutları TOKİ marifeti ile gerçekleştirdi' dedi.

Ebru öğretmen kayıp kedisini sokak sokak arıyor

Elazığ'da anasınıfı öğretmeni Ebru Çiçek, kayıp kedisini sokak sokak arıyor. Çıkardığı afişleri her yere asan Çiçek, bulana ödül vereceğini ve çocuğu olan ailenin bir aylık okul masrafını karşılayacağını aktardı.

Evlerine kavuşan depremzedeler: 'Yapılanları görmeyenler var ama çok güzel iş başardılar'

Elazığ'da meydana gelen depremden sonra TOKİ tarafından yapımına başlanan 20 binden fazla konuttan bitenler tek tek çekilen kura ile sahiplerine teslim ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık bin 600 depremzedeye evlerinin teslim edildiği, bu hafta sonu 781 konutun daha sahiplerine verileceği bildirilirken, ay sonuna kadar bu rakamın 8 bin olmasının hedeflendiği kaydedildi. Evlerine kavuşan depremzedeler ise, Yapılanları görmeyenler var ama çok güzel iş başardılar, mis gibi evler yaptılar, evler sıcacık ve tertemiz diyerek teşekkür etti.

Elazığ’da meydan ve yeraltı otoparkı projesine start verildi

Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve yeraltı otoparkı projesi kapsamında çalışmalar başladı.

Şehit Fethi Sekin, şehadetinin 4. yılında kabri başında anıldı

İzmir Adliyesi önünde teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, şehadetinin 4. yılında memleketi Elazığ'da kabri başında anıldı.

Mehmetçikten bayrak hassasiyeti

Elazığ'da Kömürhan Köprüsü açılışı sonrasında Türk Bayrağının katlanmaya çalışırken yere değdiğini gören Mehmetçik, yardım ederek bayrağı usulüne göre yere değdirmeden katladı.

Şehit Fethi Sekin’in yeni görüntüleri ortaya çıktı

- Şehit Fethi Sekin’in yeni görüntüleri ortaya çıktı - Şehit Fethi Sekin’le yaşanan şakalaşma görüntüleri kameraya yansıdı

Elazığ'da Depremler Bitmiyor

Elazığ da Depremler Bitmiyor

Üç makineye bağlı yaşayan Nurçin, tek parmağı ile 3'üncü kitabını çıkardı

Milyonda bir görülen hastalığı nedeniyle 3 makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi veren ve tek parmağıyla yazarlığa adım atan 32 yaşındaki Nurçin Arlı, 'Şimdi Sıra Sende' isimli üçüncü kitabını okurlarıyla buluşturarak büyük bir azim örneği oldu.

720 milyon lira maliyetli yeni Kömürhan Köprüsü açıldı

Elazığ ve Malatya'nın bağlantısında yer alan 16 ile geçişi sağlayan 2 bin 400 metrelik iki tüneli ile ve dünyada orta açıklığı ile 4. sırada yer alan, aynı zamanda Eyfel Kulesi'yle aynı miktarda çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Bakan Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla açıldı.

16 ili bağlayan yeni Kömürhan Köprüsü bugün açılıyor

Elazığ ve Malatya'nın bağlantı noktasında yer alan ve 16 ilin bağlantı noktası durumunda olan 2 bin 400 metrelik iki tüneli ile ve dünyada orta açıklığı ile 4. sırada yer alan, aynı zamanda Eyfel Kulesi'yle aynı miktarda çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü, bugün saat 13.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılıyor.

Toplam 439 haber.