Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Karnabahar tarlada 3 lira, pazarda 7 lira

Çiftçinin 3 liraya aracıya sattığı karnabahar pazarda 7 liraya satılıyor

İmparatorların çayında rekolte düşüşü sürüyor

Yaş çay tarımında 3. sürgün sürerken, 'İmparatorların çayı' olarak adlandırılan 'beyaz çay' rekoltesinde önceki yıllara göre düşüş sürüyor.

Fındık üreticisi fındığını katma değerli hale getiriyor

Giresun'un Tirebolu ilçesinde Ziraat Odası tarafından kurulan ve fındık üreticisinin hizmetine sunulan entegre tesis sayesinde üreticiler fındığını katma değerli ürünler haline getirerek serbest piyasada 16 lira yerine 60 liradan satıyor.

Avrupa'ya 154 tonluk proje taşındı

Ankara'da üretilen 154 tonluk dev elektrik trafosu, test işlemleri için Hollanda'nın Rotterdam kentine taşındı. Büyük bir titizlikle yürütülen taşıma işlemi boyunca kara, deniz ve nehir yolları kullanıldı. Trafo, test işlemlerinin ardından aynı rota üzerinden Ankara'ya geri getirilecek.

Dağlardan gelen şifa kaynağı: Kuşburnu

Gümüşhane'nin önemli tarım ürünlerinden biri olan kuşburnu hasadında son günler yaşanıyor. Marmelat ve reçelinin yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu Türkiye'de en fazla Gümüşhane'de üretiliyor.

Cari fazla Ağustos'ta arttı

Cari işlemler fazlası, 2019 Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre 554 milyon dolar artarak 2 milyar 604 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Tavuk yumurtası üretiminde artış

Tavuk yumurtası üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,2 arttı.

ALDAĞ'dan ISK SODEX Fuarı'na destek

İklimlendirme sektörünün büyük buluşması ISK SODEX Fuarı'nda Aldağ A.Ş. etkinlikleriyle ilgi odağı olurken, fuarın renkli gündemi ve çekim gücüne de katkı sağladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 283,20 lira oldu.

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa, günü yüzde 0,87'lik düşüşle tamamladı.

2019 Kompozit Zirvesi İstanbul'da kapılarını açtı

Kompozit sanayine özgü üretim, işleme ve uygulama metodları başta olmak üzere tüm kompozit sektörünü kapsayan faaliyetlerin tanıtıldığı '2019 Kompozit Zirvesi' İstanbul'da başladı.

1,6 milyon dolarlık dev kolye

İstanbul'da kapılarını açan Mücevher Fuarı'nda dev bir kolye sergileniyor. 22 ayar altından yapılan 33 kilo ağırlığındaki dev kolye göz kamaştırıyor. Fuarda ayrıca 4 milyon liralık maske de dikkat çeken ürünler arasında bulunuyor.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı

Merkez Bankası toplam rezervleri 4 Ekim ile biten haftada 4 milyar 125 milyon dolar arttı.

Alüminyumun küresel oyuncuları İstanbul'da ağırlanıyor

Türkiye'de ve global alanda faaliyet gösteren alüminyum sektörünün önde gelen şirketlerinin yer aldığı ALUEXPO 2019 Fuarı kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Tuna Turagay Bugün yurtdışı ile entegre olmuş, küresel pazarla birleşmiş, bütünleşmiş bir alüminyum sektörümüz var. İhracatta ulaşılan 3 milyar dolarlık hacim ise gelecek hedeflerimiz için çok önemli bir gelişmedir' dedi.

Türkiye'de her yıl bin 200 bulut bilişim uzmanı yetiştirilecek

Amazon Web Services (AWS) ve BilgeAdam Akademi, Türkiye'de bulut teknolojileri alanında hızla artan insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla her yıl bin 200 kişiye sertifikalı eğitimler ve iş imknı sunacak.

Çin Denizcilik Ekonomisi Fuarı Shenzhen'de düzenlenecek

2019 Çin Denizcilik Ekonomisi Fuarı (CMEE), 14-17 Ekim tarihleri arasında Shenzhen'de gerçekleştirilecek. Fuarda Çin'in denizcilik ekonomisinin gelişiminde gösterdiği başarıları ve denizcilikle ilgili kaynak geliştirme ve mühendislik ekipmanları, gemi yapımı, limanlar ve nakliye ve yükselen denizcilik sektörüne ilişkin yeni teknolojileri sergilenecek.

Delphi Technologies'den 'akıllı sürüş' çözümleri

Otomotiv güç ve aktarma organları teknolojilerinin küresel tedarikçilerinden Delphi Technologies, yakıt tasarrufunu artırmak, emisyonları düşürmek ve sürüş menzilini uzatmak için öngörülü güç ve aktarma organları sistemleri olan 'akıllı sürüş' çözümlerini geliştirmeyi sürdürdüğünü açıkladı.

Düşyeri, Da Vinci ile beraber dünyaya açılıyor

Türkiye'nin okul öncesi çocuklar için en büyük 'öğrence' markalarından Düşyeri, çocuklara yönelik bilim ve teknoloji odaklı yayınlarıyla dünyanın önde gelen TV kanallarından biri olan Da Vinci ile işbirliğine gitti.

Altınyıldız'dan Takım Elbise Günü'ne özel indirim

Altınyıldız Classics, 13 Ekim Takım Elbise Günü'ne özel kampanya gerçekleştirdiğini duyurdu.

Toplam 250 haber.