Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

"1. Harput Kısa Film Festivali" Başvuruları Başladı

Elazığ'da valilik tarafından ilk kez düzenlenecek olan "Harput Kısa Film Festivali" için başvuruların başladığı, 6 Ağustos'a kadar devam edeceği belirtildi.

Harput'a Çıkanların Uğrak Noktası Buzluk Mağarası

Elazığ'ın turizmde önemli değeri tarihi Harput Mahallesi'ne gelenlerin uğrak noktalarından biri olan yazın eksi 20'lere kadar sıcaklığı düşen Buzluk Mağarası’na giren serinleyip çıkıyor.

ARYA SANAT MERKEZİ

Elazığ’da hem müzik kursu olarak dersler veren hem de enstürman satışlarının yapıldığı ‘’Arya Sanat Merkezi’’ kurucularından ve eğitimcisi olan, Ferdi Yersiz ile röportaj yaptık.

Depremzede Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Eğlendi

Elazığ’da “Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi” kapsamında konteyner kentte kalan çocuklar doyasıya eğlendi.

Harput'un Turizmine Katkı

Elazığ’da medeniyetler beşiği Harput Mahallesinde bulunan 387 yıllık tarihi Hoca Hasan Hamamı’nı yeniden ayağa kaldırmak için çalışma yapılıyor.

Fırat Turu Projesi Başlıyor

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) TRB1 Bölgesi illeri Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli düzenlenen turların arttırılarak süreklilik kazanması ve bölge turizm değerlerinin tanıtılması amacıyla “Fırat Turu Projesi”ni başlatıyor.

Tünel Lokantaya Yemeğe Değil Serinlemeye Geliyorlar

Elazığ'da yaklaşık 70 yıl önce maden çıkartılmak için 420 metre uzunluğunda açılan tünel revize edilerek restorana çevrilmesiyle turizme kazandırılmış oldu.

Tarihi Hamamda Restorasyon Çalışmaları Başladı

Elazığ’ın medeniyetler beşiği Harput Mahallesinde bulunan 387 yıllık tarihi Hoca Hasan Hamamı’nda, restorasyon çalışmaları başladı.

Harput’un Tarihi Dijital Ortama Taşındı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ’ın simgesi Harput, sanal ortama taşındı.

FKA’dan Bölgenin Turizm Kalkınmasına Katkı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 bölgesi illeri Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’de turizm potansiyelini ortaya çıkararak artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Evinin Bodrumunda Üretiyor, Katar, Rusya, Almanya ve Azerbeycan’a Kadar Gönderiyor

Elazığ'da Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi eğitimini tamamlamasına rağmen öğrenip eğitimlerini aldığı ahşap oymacılığı ve altın varak sanatını geliştiren Fatih Bakır, ürünlerini Katar'dan, Azerbaycan'a, Almanya'dan Rusya'ya kadar bir çok ülkeye gönderiyor.

Sanat Camiasından Destek Çağrısı: “Yok Olmak İstemiyoruz”

Sanat camiasını temsilen Türkiye Kültürel Endüstriler Meclisi yaptıkları destek çağrısında, yok olmak istemediklerini belirterek, Covid-19 şartlarına uygun bir biçimde, iş dinamikleri göz ardı edilmeden faaliyet gösterebilecekleri uygun koşulların oluşturulmasını istediklerini aktardı.

Tam Bir Tarihe Yolculuk

Elazığ'da baba ile oğlu, bir dönemin vazgeçilmezi olan ancak teknoloji ile birlikte unutulan mektuplarda kullanılan pullardan 60 yıl içerisinde bin 100 adet biriktirerek tarihe yolculuğu önlerine koyan bir koleksiyon oluşturdu.

Elazığ’ın Yeni Değeri Harput Olabilir

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Harput’un siyaset malzemesi yapılmadan dünya turizmine kazandırılması gerektiğini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,"Elazığ’ın yeni değeri Harput olabilir.

Elazığ'ın turizme açılan kapısı Harput'a ziyaretçiler gelmeye başladı

Elazığ'ın turizminde göz bebeği konumunda yer alan medeniyetler beşiği tarihi Harput Mahallesi'nde, tam kapanma ve hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle hafta içinde ziyaretçilerin gelmesiyle yoğunluk yaşanmaya başladı.

Çağlar: Avucumuzun içindeki hazinenin değerini hatırlatmak istiyoruz

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ'ın turizm değerleri olan Hazarbaba Dağı, Kayak merkezi ve Hazar Gölündeki Batık Şehrin turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. 

Görenler, ekin sapı olduğuna inanamıyor, sapı sanata dönüşüyor

Elazığ'da 62 yaşındaki Mehmet Koçer, yazın tarlalardan topladığı ekin saplarını tek tek, özveriyle işleyerek onları tablolara dönüştürüyor.

558 yıllık camide bir yılın ardından ilk cuma kılındı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde bulundan 558 yıllık Sarahatun Camii'nde restorasyonun bitmesiyle bir yılın ardından ilk cuma namazı kılındı.

3 bin yıllık geleneği 100 yıllık Ruzba sazıyla sürdürüyor

Elazığ'da müzik öğretmeni olan ve koro şefliği yapan Aygün Çam, yaklaşık 9 yıldır 100 yıllık Ruzba sazıyla 3 bin yıllık geleneği yaşatıyor.

Toplam 241 haber.