Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Elazığ Harput Musiki Müzesi projesinin protokolü imzalandı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yapılacak olan "Harput Musiki Müzesi" projesinin imzaları atıldı.

Elazığ’da Foto Kapanla , Arkeolojik Yapılar Korunabilir

Elazığ’da bazı arkeolojik yapıların zarar görmesi üzerine, bu tür alanların foto kapanla korunması için çağrıda bulunularak, çeşitli ziyaretler yapıldı.

Kısıtlama kalktı, Harput ziyaretçilerini tekrar ağırlamaya başladı

Orta risk grubunda yer alan Elazığ'da hafta sonu kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan 4 bin yıllık geçmişe sahip Harput Mahallesi tekrar misafirlerini ağırlamaya başladı.

4 Bin Yıllık Tarihe Sahip,Harput'ta Çalışmalar Sürüyor.

Medeniyetler beşiği Harput'ta çalışmalar sürüyor

Baskil Kaymakamı Yılmaz

Baskil Kaymakamı Yılmaz, tarihi mekanlarda ilçenin turizm anlamında bir destinasyon merkezi olması için çalışma yaptıklarını belirtti.

"Naht sanatı" Gençlerin Ellerinde Hayat Buluyor.

Unutulmaya yüz tutmuş "Naht sanatı" gençlerin ellerinde hayat buluyor

Unutulmaya yüz tutmuş 'Naht sanatı' gençlerin ellerinde hayat buluyor

Elazığ'da bakanlığın desteğiyle kurulan Naht Sanatı Atölyesi ile hem gençler unutulmaya yüz tutmuş sanatı öğreniyor, hem de zamanlarını değerlendirerek kalıcı eserler yapıyor.

Elazığ'da "Sağlık Turizmi Eylem Planı" Toplantısı

Elazığ'da sağlık turizmini geliştirme çalışmalarını koordine etme amacıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Sular çekilince Hastek Kalesi gün yüzüne çıktı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü altında kalan ve suların çekilmesiyle üç katlı olduğu bilinen Hastek Kalesi'nde iki kat gün güzüne çıktı. Kalenin duvarlarında Kral Aeimaries'in genç yaşta ölen eşi için yazdığı hüzünlü yazıt ile odaları birbirine bağlayan dar geçitli galeriler dikkat çekti.

Kündekari tekniği ile yapılan minber 8 asrı aşkındır hizmet veriyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Ulu Cami'ye ait olan ancak güvenlik nedeniyle Kurşunlu Camii'ne taşınan kündekari tekniği ile abanoz ağacından çivi çakılmadan yapılan 835 yıllık minber sağlamlığı ile dikkat çekiyor.

Hacettepeli Son Heykel Tıraş

ÇİMEN,” Akademik kadro niteliğinde bu işin eğitimini almış biri olarak Elazığ’ın son heykel tıraşı benim”

Seksenler Dizisi Elazığ'da

2012’de TRT1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve büyük bir beğeniyle takip edilen Seksenler dizisi yeni sezonda Elazığ'da kurulumu devam eden platoda çekilecek.

Red Bull Music Festival İstanbul'un açılış gecesine ünlülerden büyük ilgi

İstanbul'u 15 gün boyunca müzikle sarmaya hazırlanan Red Bull Music Festival İstanbul, önceki akşam açılışını gerçekleştirdi. Özenle hazırlanan ve şehrin ruhunu yansıtan program kapsamında; festivale aynı zamanda ev sahipliği yapacak olan Red Bull House of Music de kapılarını açtı. Açılış gecesine Itır Esen, Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem gibi müzik ve sanat dünyasından isimler katılım gösterdi.

'Okuyan, bilgiyle değer üreten nesiller için çalışıyoruz'

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı, büyük ilgi çekti. Yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, fuar ile binlerce kitabı ve çok sayıda yazarı okuyucuyla buluşturduklarını vurguladı.

Dr. Bahar Eriş, başarılı çocuk yetiştirmenin sırlarını anlatacak

Doktor Bahar Eriş, 'Çocuklar Nasıl Başarır?' konulu Akbatı Yaşam Akademisi söyleşisi ile ebeveynlere başarılı çocuk yetiştirmenin sırlarını verecek.

Ünlü piyanist Fazıl Say İKÜ'de sahne alıyor

İstanbul Kültür Üniversitesi, yeni sanat yılının ilk konserinde dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ı konuk ediyor

'Kara Işık' ve 'Ayaküstü' fotoğraf projeleri Almanya'da sergilenecek

Fotoğraf sanatçısı Burak Bulut Yıldırım, 11. Türk Kültür Günleri kapsamında 14-24 Ekim 2019 tarihleri arasında Almanya'da Ayaküstü-In Haste ve Kara Işık-Black Light fotoğraf projelerini sergileyecek. Sergilerden elde edilen gelir Almanya'daki Türk kökenli gençler için geliştirilen sosyal sorumluluk projelerine bağışlanacak.

Tiyatronun görünmeyen kahramanları yeni sezona hazırlanıyor

Devlet Tiyatroları'nın (DT) yeni sezonunun başlamasına çok kısa bir zaman kaldı. Devlet Tiyatroları'nın 10 yerleşik bölgesinde ve turne sahnelerinde sergilenen oyunların tüm kostümleri, aksesuarları ve dekorları Ankara Macunköy'deki Tiyatro Kampüsü içinde yer alan Sanat Teknik Müdürlüğü'nde hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işin mutfağının kapılarını İHA'ya açtı.

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde tarihin kapıları yeniden ziyaretçilere açıldı

Osmanlı ve cumhuriyet döneminin ilk müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzelerinde tarihin kapıları yeniden ziyaretçilere açıldı.

Toplam 241 haber.