Genel

Genel Haberleri

Gönüllü Gençlerden Gönüllere Dokunan Hareket

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde faaliyetlerini gönüllü olarak sürdüren Mavi Yelekliler olarak adlandırılan genç gönüllüler, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Çobanlık Yaparken Çöpten Bulduğu Kitap Hayatını Değiştirdi

Elazığ'da yaşayan 73 yaşındaki Hanifi Batı'nın, 60 yıl önce çöpten bulduğu kitap sayesinde hayatı değişti. Çöpten çıkardığı 'Cem Sultan' kitabıyla hayatına yeni bir sayfa açan Batı, bu süre içerisinde 3 okulda kütüphane kurarken 3 de kitap dükkanı açtı. Hayatını okumaya adayan Batı, 2017 yılında ise Yayıncılar Birliği tarafından yılın kitapçısı seçildi.

3 Defa Kalbi Durdu, Felç Geçirdi ama O Hobisi Sayesinde Hayata Tutundu

Elazığ’da yaşayan ve üç defa kalbi duran, felç kaldıktan sonra da hafıza kaybı yaşayan 65 yaşındaki Cevat Ünal, edindiği hobi sayesinde hayata tutundu. Hobisi ile hem rehabilite olan Ünal hem de atıl durumdaki malzemeleri sanata dönüştürüyor.

Elazığ’da Engelliler Doyasıya Eğlendi

Elazığ’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Eyşan Özgü Bakım Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte engelli bireyler doyası eğlendi.

Jandarma Ekipleri Özel Çocukları Unutmadı

Elazığ’da jandarma ekipleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel çocukları unutmadı.

Elazığ Polisi Özel ve Engelli Çocuklarla Bir Araya Geldi

Elazığ’da polis ekipleri, “Bilinçli Nesillerle Mutlu Yarınlara” projesi kapsamında özel ve engelli öğrencilerle bir araya geldi

Minik Öğrencilerden Engellilere Destek

Elazığ’da bir ilkokulda eğitim gören öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında işaret dili ile şarkı söyledi.

Vatandaşlar Sabah Namazında Buluştu

Elazığ'daki Sürsürü Yeşil Cami'de, "Sabah Namazında Buluşuyoruz" etkinliği gerçekleştirildi.

Azmin İsmi Yeşim Öğretmen: Engelleri Aştı, 3 Üniversite Bitirdi 2’sine Devam Ediyor

Elazığ’da Serebral Palsi hastalığı ile dünyaya gelen ve ortopedik engelli olarak hayatına devam eden Yeşim öğretmen, engeline rağmen pes etmedi. 3 Üniversite bitiren Yeşim öğretmen, 2 üniversiteye ise devam ediyor.

Engelli Babası, Yaptığı Tasarımlarla Engellilerin Hayatlarını Kolaylaştırdı

Elazığ’da yaşayan Mehmet Güleç, ömrünün yarısını engelli bireylere adayarak 30 yıldan fazla bir süredir engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak tasarımlar yapıyor.

50 Kilogramlık Lahana Üretti, Ukrayna ve Belçika’dan Alıcı Buluyor

Elazığ’da kente has lezzeti ve büyüklüğüyle meşhur ‘ Kesrik Lahanası’ yetiştiren Ömer Yurdabak’ın ürünleri, Ukrayna ve Belçika’dan alıcı buluyor.

Sigarayı Bıraktı Topladığı Parayla Bin Öğrenciye Yemek Fişi Dağıttı

Elazığ’da yaşayan Yunus Saylan, 4 buçuk yıl önce sigarayı bırakıp şimdiye kadar 38 bin lira topladı. Topladığı paralarla Fırat Üniversitesinde okuyan bin öğrenciye yemek fişi dağıtırken, şehitler için de mevlit okuttu.

BAŞKAN SARAÇ; “ŞOFÖR ESNAFIMIZIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Halil Saraç, Şoför esnafının 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nü kutlayarak şoför esnafının en kutsal mesleği yaptığını söyledi.

Ulaş Ailesinin Acı Günü

Elazığ Tuhafiyeciler Ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş'ın kardeşi Vahap Ulaş hayatını kaybetti.

Şehit Annesinden Duygulandıran Paylaşım

Mardin'in Derik ilçesinde 6 yıl önce yürütülen hendek operasyonlarında şehit olan Elazığlı jandarma uzman çavuş Sezer Aydemir'in annesinin, oğlunun şehadet yıl dönümünde okuduğu şiir dinleyenleri duygulandırdı.

Dev Orkinos Görenleri Hayretler İçinde Bıraktı

Karadeniz’de balıkçılar tarafından yakalanan ve Elazığ’da bir balıkçıda sergilenen 144 kiloluk sezonun ilk dev orkinosunu görenler fotoğraf çekmek için sıraya girdi.

4 Metrekarelik Dükkana Dünyaları Sığdırdı

Elazığ’da yaşayan tespih ustası Murat Aktaş, 4 metrekarelik dükkanın 1 metrekarelik alanını makineleri küçülterek imalathane, kalan kısmını ise satış yapacak şekilde dizayn etti. Küçücük dükkanına dünyaları sığdıran Aktaş, şimdiye kadar piyasa 8 bine yakın tespih sattı.

Elazığ’da Şehit Öğretmenler Unutulmadı

Elazığ’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda şehit olan öğretmenler anısına fotoğraf sergisi açıldı.

O Bir Öğretmenden Daha Fazlası

Elazığ’da bir beldede sınıf öğretmenliği yapan Erhan Arslanbaş, fiziksel engelli öğrencisini her teneffüs kucağında gezdiriyor. Ailesi getiremediği zaman öğrencisini evinden alarak kucağında okula getiren Arslanbaş, onunla çocuğu gibi ilgileniyor.

Toplam 582 haber.