Genel

Genel Haberleri

Erzurum'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Erzurum Köprüköy'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin detayları ile ilgili açıklama AFAD tarafından yapıldı. Paylaşılan bilgilere göre; deprem yerin 6.90 KM derinliğinde gerçekleşti.

Pütürge’de Deprem Sonrası Yeni Konutlarda Yaşam Başladı

Sivrice depremin ardından Malatya’nın Pütürge ilçesinde yapımı tamamlanan deprem konutlarında yaşam başladı. Depremde evleri ağır hasar gören Pütürgeli depremzedeler, köylerinde yapılan alt katı ahır olan köy konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ'da Kızılay Haftası Yürüyüşü

Elazığ'da 'Kızılay Haftası' dolayısıyla Türk Kızılay Elazığ Şubesi tarafından yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Elazığ’da ‘En İyi Narkotik Anne’ Projesi

Elazığ’da ‘En İyi Narkotik Anne’ projesi

Gözü Gibi Baktığı Motorunu Evinin Odasında Muhafaza Ediyor

Elazığ’da yaşayan Sabahattin Dal, 1970 yıllarında ağabeyinin aldığı ilk motoru evinin misafir odasında saklıyor. Motorunu dışarı çıkarmayan Dal, yüksek fiyat teklif edilmesine rağmen satmıyor.

Yıllarca Topladığı Giysileri Antika Eşyalarla Takas Etti

Elazığ’ın Palu ilçesinde yaşayan ve 'Eskici Yaşar' olarak bilinen 81 yaşındaki Yaşar Bahçeci’nin 30 yıl boyunca köy köy gezerek topladığı antika eşyaları sergilediği depo, müzeyi andırıyor.

Ankara’da Elazığ Yöresel Ürün Fuarı Başladı

Ankara’da Elazığ fedarasyonu tarafından organize edilen “Elazığ’ın Yöresel Ürünler” fuarı il yöneticilerinin katılımı ile başladı.

Palu`ya Yeni Belediye Binası Yapılacak

Palu Belediyesi’ne yeni hizmet binası yapımı için ihaleye çıkıldığı açıklandı.

Elazığ’da 'Aile Destek Programı' Eğitimleri Başladı

Elazığ’da Geçici Konaklama Merkezinde kalan ailelere yönelik Aile Destek Programı eğitimleri başladı.

Elazığlı Motosiklet Ustası, 1951 Model Mini Mobilete Gözü Gibi Bakıyor

Elazığ’da 1951 model olan ve Türkiye’de neredeyse bulunmayan 'mini mobileti' gören vatandaşlar dönüp bir daha bakıyor. Mini mobiletin sahibi Zülfü Dal, sıfırdan farksız olan ve kendisinden büyük olan mobilete gözü gibi bakıyor.

Elazığ'da 'Modifiyeli Araç ve Motosiklet Festivali' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Elazığ'da yoğun katılımla gerçekleşen Modifiyeli Araç ve Motosiklet Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ’da Ateşin Kahramanları 8 Ayda Bin 119 Yangına Müdahale Etti

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da itfaiye ekipleri bu yıl yoğun mesai harcadı. 24 saat esasına göre çalışan itfaiye ekipleri, kentte son 8 ayda bin 119 yangına müdahale ederken, 851 kurtarma operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

Elazığ Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren: “ Akademik Yılı Öncesi Yurtlarda Hazırlıklarımızı Tamamladık”

2021-2022 akademik yılı öncesi yurtlarda hazırlıkları tamamladıklarını belirten Elazığ Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Öğrencilerimizi ağırlamadığımız bu süre zarfında gerek sosyal ve kültürel anlamda daha konforlu bir yaşam alanı oluşturmak adına çalışmalar gerçekleştirdik” dedi.

Küçük Bir Çay Ocağında Kurulan Tiyatro Atölyesi Marka Haline Geldi

Elazığ’da 3 arkadaşın bir çay ocağında kurdukları Almila Tiyatro Atölyesi, patentli marka haline geldi. 10 yıl içerisinde yaklaşık 32 farklı oyunda 158 sahne alan atölye sayesinde 7 oyuncu konservatuvar kazanarak hayallerine kavuşma yolunda adım attı.

Elazığ'da Yaşayan Polonya Vatandaşı, Meryem İsmini Alarak Müslüman Oldu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde yaşayan Polonya vatandaşı, müftülükte düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olup Meryem ismini aldı.

Palu Belediyesince Daha Önce Açıklanan İşçi Alımı Gerçekleştirilmeyecek

Elazığ’ın Palu İlçe Belediyesi tarafından daha önce alınacağı açıklanan 5 işçi alımının yapılmayacağı bildirildi.

Kızılay Genel Başkanı Kınık: “Elazığ’ımıza Yeni Afet Müdahalesi Kapasitesi Oluşturabileceğimiz Bir Lojistik Merkez Yatırımlarına Başlıyoruz”

Bölgenin deprem tehlikesi açısından taşıdığı emniyeti bildiklerini belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Dolayısıyla bu bölgedeki yeni kapasitemizi oluşturmak için Elazığ’ımıza yeni afet müdahalesi kapasitesi oluşturabileceğimiz bir lojistik merkez afet müdahale merkezi ve sosyal yardım, insani yardım operasyonlarımızı yürüteceğimiz fiziksel bir depo ve lojistik kapasitesi yatırımlarını da başlıyoruz” dedi.

Bölgede İlki Başardı, Tropik Afrika Meyvesi Olan Kivano'yu Yetiştirdi, Bir Kökte 50 Adet Ürün Elde Etti

Türkiye’de Alanya bölgesinde yetiştirilen ve sadece online satışı olan Afrika meyvesi Kivano'yu Elazığ’da yetiştiren genç girişimci Telha Tanyıldızı, 6 ay sonraki ilk hasadında bir kökte yaklaşık 50 adet ürün elde ederek zoru başardı. Afrika kavunu ya da boynuzlu kavun olarak da isimlendirilen meyvenin, antioksidan özellikleri barındırdığı için başta kanser ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği, yüksek C vitaminiyle de bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliyor.

Elazığ'da Gönülleri Isıtan Proje Hayata Geçti

Elazığ’da engelli çocukların eğitimine ve ailelerine destek olmak amacıyla Kırtasiye Yardımı Projesi hayata geçirildi.

Toplam 582 haber.